Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς (ΥΠΕΞ): Ενθαρρύνει τη συμμετοχή της Παλαιστίνης στις συζητήσεις της Ε.Ε. σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία

Κοτζιάς (ΥΠΕΞ): Ενθαρρύνει τη συμμετοχή της Παλαιστίνης στις συζητήσεις της Ε.Ε.  σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία
Συνάντηση Ν. Κοτζιά με Παλαιστίνιο ομόλογό του
Τη λύση στη βάση των κρατών μεταξύ της Παλαιστίνης και του Ισραήλ  υποστηρίζει η Ελλάδα, όπως ανέφερε  ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, από τη Ραμάλα, όπου πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη και είχε συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Riad al-Malki (Ριάντ Αλ- Μάλκι).
Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κοτζιάς, "είμαστε παλιοί φίλοι και υπήρχε πάντα αμοιβαία αλληλεγγύη μεταξύ μας".
Τόνισε ότι  "η Ελλάδα πάντα υποστήριζε τον παλαιστινιακό αγώνα και το δίκαιο αίτημα του παλαιστινιακού λαού για ένα κυρίαρχο, ανεξάρτητο και βιώσιμο κράτος της Παλαιστίνης.
Η στήριξή μας συνεχίζεται σήμερα".
Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, "η Ελλάδα υποστηρίζει τη λύση στη βάση των κρατών μεταξύ της Παλαιστίνης και του Ισραήλ, σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα διεθνή φόρα και οργανισμούς".
Επίσης, όπως είπε, "ενθαρρύνει τη συμμετοχή της Παλαιστίνης σε όλες τις συζητήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία".
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός υπογράμμισε "έχουμε κοινά συμφέροντα, κοινό παρελθόν αλλά και κοινό μέλλον για την υπεράσπιση αυτών των κοινών συμφερόντων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης