Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρικό θέμα στα πρωτοσέλιδα της Βρετανίας η Ελλάδα - Η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα - Ο φόβος για τις τράπεζες

Κεντρικό θέμα στα πρωτοσέλιδα της Βρετανίας η Ελλάδα - Η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα - Ο φόβος για τις τράπεζες
Αμετακίνητη η στάση της Γερμανίας στο ελληνικό ζήτημα
Στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου φιγουράρει σήμερα, Τρίτη 7 Ιουλίου 2015, για ακόμα μία φορά, η Ελλάδα.
Ειδικότερα, οι βρετανικές εφημερίδες αναφέρονται στα χρονικά περιθώρια για τη χώρα, τα οποία εξαντλούνται, την «τελευταία ευκαιρία» της Ευρώπης στην Ελλάδα, καθώς και την αμετακίνητη σκληρή στάση που διατηρεί η γερμανική κυβέρνηση.
Αναλυτικά, η Daily Telegraph, κυκλοφορεί με μια φωτογραφία της Angela Merkel, καγκελαρίου της Γερμανίας, και του Francois Hollande, προέδρου της Γαλλίας.
Η φωτογραφία βρίσκεται στο κέντρο του πρωτοσέλιδου, ενώ στα αριστερά, το κύριο θέμα τιτλοφορείται «η Γερμανία αρνείται να αφήσει την Ελλάδα να ξεφύγει {από την δύσκολη θέση}», ενώ στα δεξιά υπάρχει ένα άρθρο γνώμης με τίτλο «γιατί είχα δίκιο που αντιτέθηκα στο ευρώ από την αρχή», το οποίου ο συντάκτης επιρρίπτει ευθύνες στους ηγέτες της Ευρωζώνης και όχι στους έλληνες για την κατάσταση στη χώρα.

Telegraph front

Η Guardian από την άλλη, κυκλοφορεί με τον Γ. Βαρουφάκη και την σύζυγό του πάνω στη μηχανή, ενώ ο κεντρικός τίτλος αναφέρει πως «η Ελλάδα έχει προθεσμία 24 ωρών».
Στη συνέχεια αναφέρει πως η Merkel έχει απαιτήσει μία νέα πρόταση από την Αθήνα, καθώς και ότι ο φόβος να ξεμείνουν οι ελληνικές τράπεζες από ρευστό έχει αυξηθεί.

Guardian front

Με τον Γ. Βαρουφάκη στο πρωτοσέλιδο, κυκλοφορούν και οι Financial Times, ενώ και ο τίτλος μοιάζει με αυτόν της Guardian: «Στη Αθήνα προσφέρθηκε μια τελευταία ευκαιρία να αποφύγει την έξοδό της από το κοινό νόμισμα».
Τονίζει πως απόψε αναμένεται να παρουσιαστούν νέες προτάσεις, προσθέτοντας, ωστόσο, πως οι ευρωπαίοι ηγέτες παραμένουν σκεπτικοί.

Financial Times front

Την γεωπολιτική πτυχή του ζητήματος φέρνει στο τραπέζι των πρωτοσέλιδων η Independent, με τον τίτλο «ο έλληνας πρωθυπουργός «σέρνει» τον Putin στην μάχη με την Ευρώπη».

Independent front

Τέλος, μικρότερο χώρο στην Ελλάδα δίνουν οι Times, με άρθρο που τιτλοφορείται «Υπόγραψε τη συμφωνία ή βγες από το ευρώ, ειπώθηκε στην Ελλάδα».

Times front

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης