Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times: Η Ευρώπη δίνει την τελευταία ευκαιρία στην Ελλάδα να παρουσιάσει σχέδιο μεταρρυθμίσεων

Financial Times: Η Ευρώπη δίνει την τελευταία ευκαιρία στην Ελλάδα να παρουσιάσει σχέδιο μεταρρυθμίσεων
Παρότι η Ελλάδα επιθυμεί αυτή τη στιγμή άμεσα συμφωνία οι ευρωπαίοι ηγέτες  δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να κάνουν "βιαστικά" βήματα απόψε στις Βρυξέλλες
Το βράδυ της Τρίτης οι ευρωπαίοι θα δώσουν την τελευταία ευκαιρία στην Ελλάδα για να παρουσιάσει ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας  τονίζουν οι Financial Times.
Υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της στιγμή το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι παρότι η Ελλάδα επιθυμεί αυτή τη στιγμή άμεσα συμφωνία οι ευρωπαίοι ηγέτες  δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να κάνουν "βιαστικά" βήματα απόψε στις Βρυξέλλες.
Στο μεταξύ, η ΕΚΤ αύξησε το κούρεμα στα ελληνικά collateral με αντάλλαγμα την έκτακτη βοήθεια για την οποία ζητά εγγυήσεις από την ΕΕ με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστές οι ελληνικές τράπεζες τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη.
Αναλυτές που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις υποστήριξαν στους Financial Times ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης υποστηρίζουν ότι δεν είναι ξεκάθαρο το μονοπάτι που ακολουθηθεί όμως θα υπάρξει μια διευθέτηση του ζητήματος ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία στις 20 Ιουλίου οπότε και η ελληνική κυβέρνηση καλείται να πληρώσει τα 3,5 δισ ευρώ προς την ΕΚΤ.
Η εφημερίδα υπογραμμίζει πάντως τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης από το βράδυ της Κυριακής για να κυνηγήσει μια λύση αναφερόμενη και στην παραίτηση του Γ. Βαρουφάκη ώστε να ανοίξει ο δρόμος μιας πιο ομαλής διαπραγμάτευσης με τον Ε. Τσακαλώτος που θεωρείται πιο μετριοπαθής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης