Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους επιθυμεί το ενωτικό ΟΧΙ της Κυριακής

Σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους επιθυμεί το ενωτικό ΟΧΙ της Κυριακής
Το πιο σημαντικό στάδιο της νέας επικείμενης διαπραγμάτευσης θα είναι η στιγμή που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων η συμφωνία
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες.
Το ΟΧΙ της κάλπης με ποσοστό 61,3% ήρθε παρά την ψυχολογική πίεση που δέχθηκαν οι ψηφοφόροι.
Δεν λύγισαν παρότι κάθονταν για ώρες στις ουρές μπροστά από τα ATMs και όπως όλα δείχνουν θα κάθονται και τις επόμενες ημέρες.
Όλα αυτά δεν τους φόβισαν και προσήλθαν στις κάλπες δίνοντας εκκωφαντικό προβάδισμα στο ΟΧΙ με ποσοστό 61%.
Το αποτέλεσμα αυτό έφερε τους Έλληνες κοντά όπως και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων όπως έδειξε η πολύωρη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Το πιο σημαντικό στάδιο της νέας επικείμενης διαπραγμάτευσης θα είναι η στιγμή που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων η συμφωνία.
Ενώ στο ενδεχόμενο να μην έχει η χώρα συμφωνία θα μιλάμε για μία άγνωστη και πάμφτωχη Ελλάδα.
Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση του ΣΎΡΙΖΑ θα έχει την κύρια ευθύνη για τα όσα συμβούν στη χώρα το επόμενο διάστημα. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πρέπει να το χειριστεί για την ενότητα του ελληνικού λαού και για την επιβίωσή του. Τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα θα πρέπει να παραμείνουν όρθια και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για τα όσα δύσκολα έρθουν.
Ωστόσο δεν μπορούμε να αποφύγουμε να απευθύνουμε προσωπική έκκληση προς την πρόεδρο της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία πρέπει να αντιληφθεί ότι στην «εύφλεκτη» Ελλάδα το μόνο που δεν χρειάζεται δίπλα της είναι τα σπίρτα.
Η κυβέρνηση άμεσα πρέπει να κερδίσει το χρόνο που έχασε η ελληνική οικονομία.
Ο χρόνος στην πραγματική οικονομία αποτιμάται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι απώλειες θα έρθουν από τις χαμηλές εισπράξεις του ΦΠΑ τη μείωση της τουριστικής κίνησης καθώς σε επίπεδο κρατήσεων παρουσιάζει ήδη πτώση σε σχέση με πέρυσι.
Άλλωστε τα Capital Controls από τη φύση τους βάζουν «πάγο» στην οικονομία.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ως πανελίστες στις ενημερωτικές εκπομπές να επικεντρωθούν στην ουσία και κυρίως να σεβαστούν και να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει αρκετό πολιτικό χρόνο οποίος όμως πρέπει να αξιοποιηθεί ορθολογικά έτσι ώστε οι θυσίες του ελληνικού λαού να πιάσουν τόπο.
Όλοι κατανοούν ότι οι δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα είναι πλέον περισσότερες σε σχέση με το παρελθόν.
Η χθεσινή κίνηση της ΕΚΤ έναντι των τραπεζών δείχνει ότι η χώρα μπήκε στο κόκκινο.
Οι υπεύθυνοι αυτής της χώρας να κάνουν κινήσεις με ρεαλισμό και σοβαρότητα όπως και η πλειονότητα των βουλευτών του ΣΥΡΊΖΑ που ακόμη δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης