Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς (ΥΠΕΞ): Μεγάλη η νίκη του λαού - H Ευρώπη να αρχίσει να σκέφτεται πέρα από τη μύτη της

Κοτζιάς (ΥΠΕΞ): Μεγάλη η νίκη του  λαού - H Ευρώπη  να αρχίσει να σκέφτεται πέρα από τη μύτη της
Επίσημη εοπίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς
Μεγάλη είναι η νίκη του ελληνικού λαού, ενάντια στα κατεστημένα συμφέροντα, στους καναλάρχες και ενάντια στη πίεση του εξωτερικού, όπως είπε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, από το Ισραήλ.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός ανέφερε πως "ο ελληνικός λαός το 1974 ψήφισε για το τέλος της βασιλείας, σήμερα ψηφίζει για το τέλος της δύναμης ισχύος που είχαν το σύμπλεγμα των κομμάτων των μνημονίων, του συστήματος παρακμής και του συστήματος της αποικίας χρέους".
Πρόσθεσε πως "με την ίδια σοβαρότητα που έδωσε νικηφόρα αυτή τη μάχη, με την ίδια σοβαρότητα πρέπει να πορευτούμε και να εξασφαλίσουμε ένα ομαλό, δημιουργικό, προοδευτικό μέλλον για τη χώρα.
Η ώρα είναι ώρα και γιορτής και περισυλλογής για σχεδιασμό των επομένων βημάτων της χώρας.
Αυτή η κυβέρνηση έχει ούριο άνεμο στα πανιά της».
Σχετικά με τις αντιδράσεις κύκλων στην ΕΕ μετά το δημοψήφισμα, ο κ. Κοτζιάς, μεταξύ άλλων,  επεσήμανε "η Ευρώπη πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται πέρα από τη μύτη της, να σκέφτεται στρατηγικά με συντονισμό για το μέλλον της".
Όπως είπε, "ας πάψουν μερικοί να κάνουν τις προσβεβλημένες δυνάμεις κι ας έλθουν στο τραπέζι για πραγματική και ουσιαστική διαπραγμάτευση που θα δίνει ανάσα στο τόπο μας, προοπτικές ανάπτυξης, που θα δίνει μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης και ανακούφισης του λαού μας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης