Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Economista: Ο κύβος ερρίφθη για την Ελλάδα – Όμηρος των λαθών του ο Τσίπρας

El Economista: Ο κύβος ερρίφθη για την Ελλάδα – Όμηρος των λαθών του ο Τσίπρας
Αν επικρατήσει το «όχι», το μέλλον της χώρας είναι αβέβαιο
Όλοι οι ευρωπαίοι ψηφίζουμε αυτό το σαββατοκύριακο στην Ελλάδα, σημειώνει άρθρο της ισπανικής οικονομικής εφημερίδας «El Economista», στο οποίο τονίζεται ότι πλέον ο κύβος ερρίφθη και δεν υπάρχει επιστροφή.
Όπως επισημαίνεται, αν και ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαιώνει ότι αν υπερισχύσει το «όχι» στο δημοψήφισμα, αυτό θα επιτρέψει την επίτευξη μιας συμφωνία με την Ε.Ε. μέσα σε 48 ώρες, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.
Τα λάθη, οι αντιφάσεις και οι ψεύτικες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα έχουν ενώσει την Ευρώπη εναντίον του, κάτι σπάνιο που ούτε η πρόσφατη ένταση με τη Ρωσία δεν πέτυχε.
Μη πληρώνοντας το ΔΝΤ και με τις ελληνικές τράπεζες έτοιμες να μείνουν χωρίς χρήματα, η χώρα θα καταρρεύσει την προσεχή Δευτέρα αν επικρατήσει το «όχι», σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Θα είναι αδύνατο να γίνουν διατραπεζικές συναλλαγές και θα εξαντληθεί η γραμμή των 60 ευρώ ημερησίως που λαμβάνουν οι έλληνες πολιτες.
Η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να εκδώσει παράλληλο νόμισμα, ώστε να βγει προσωρινά από το αδιέξοδο.
Οι Έλληνες πιθανόν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε μερικές ημέρες, όμως δεν θα επιτύχουν συμφωνία αν δεν αποδεχθούν τις προσαρμογές.
Βρίσκονται σε ένα πηγάδι, η έξοδος από το οποίο θα έχει μεγαλύτερα βάσανα για τον ελληνικό λαό.
Ο Τσίπρας υπόσχεται ότι η Ελλάδα δεν θα εξέλθει της ζώνης του ευρώ, όμως, όπως σημειώνεται στο άρθρο του «El Economista», αυτό θυμίζει τον Αρτούρ Μας, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι η Καταλονία θα συνεχίσει να έχει το κοινό νόμισμα αν ανεξαρτητοποιηθεί.
Και στις δύο περιπτώσεις, σημειώνεται, θα παραμείνουν στο ευρώ, όμως θα είναι ένα ψεύτικο νόμισμα, που δεν θα υπόκειται στην πειθαρχία της ΕΚΤ, ούτε θα προστατεύεται, αν και θα έχει το ίδιο όνομα.
Η εμπειρία καταδεικνύει ότι τα νέα νομίσματα υφίστανται μια υποτίμηση μεταξύ 70 και 80% κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών κυκλοφορίας τους.
Το χειρότερο είναι ότι αν κερδίσει το «ναι» και ο Τσίπρας παραιτηθεί, θα έχει ματαιωθεί η ανάκαμψη της χώρας.
Όταν ανέλαβε την εξουσία στην Ελλάδα, η οικονομία της αναπτυσσόταν με ρυθμό 3,6% και τώρα έχει εισέλθει σε ύφεση, το μέλλον της είναι μελανό, σημειώνεται.
Ο Τσίπρας, επισημαίνεται στο άρθρο, είναι όμηρος των λαθών των αποφάσεών του και όπως είπε ο Ιούλιος Καίσαρας, πριν περάσει τον ποταμό Ρουβίκωνα για να επιτεθεί στη Γαλατία: ο κύβος ερρίφθη, πλέον δεν υπάρχει επιστροφή…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης