Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τον έλεγχο – Άμεση παραίτηση και δημιουργία κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τον έλεγχο – Άμεση παραίτηση και δημιουργία κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης
Η χώρα βρίσκεται «αντιμέτωπη» με το μέλλον της – Το διακύβευμα τεράστιο – Απαιτείται κυβέρνηση Έκτακτης Ανάγκης

Εδώ που έχουμε φτάσει μετά από ένα 5μηνο θέατρο οικτρής και αποτυχημένης διαπραγμάτευσης, η οποία ήρθε μετά από ένα προεκλογικό θέατρο ψεύτικων υποσχέσεων και στην ουσία υφαρπαγής ψήφους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο.
Απόλυτα ανακόλουθη έναντι των προεκλογικών της δεσμεύσεων, οδήγησε τη χώρα μέσα σε πέντε μήνες στην καταστροφή, στο κλείσιμο τραπεζών, στα capital controls, στις ουρές στα ATMs και στο διασυρμό των συνταξιούχων.
Η οικονομία έχει λιώσει ήδη από τους προηγούμενους πέντε μήνες καθώς έχει γίνει εσωτερική στάση πληρωμών, ενώ το «χτύπημα» στις τράπεζες έρχεται να «σφραγίσει» ένα καταστροφικό 5μηνο, οδηγώντας σε πλήρη ασφυξία όλη την οικονομική δραστηριότητα.
Η μη πληρωμή της δόσης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήρθε να «σφραγίσει» και επίσημα τη χρεοκοπία της Ελλάδας, την πρώτη χρεοκοπία ανεπτυγμένης χώρας και η μεγαλύτερη αθέτηση πληρωμής στην 71χρονη ιστορία του!
Η χώρα βρίσκεται μια ανάσα από την ολική εκτροπή και την άτακτη χρεοκοπία, καθώς πλέον τελείωσε το πρόγραμμα διάσωσης στο τέλος Ιουνίου.
Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από οριακή, η κοινωνία είναι στα… κάγκελα, οι τράπεζες κλειστές, η οικονομία σε ολική στάση – νέκρωση, ενώ σταδιακά υπάρχουν ελλείψεις αγαθών, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Αυτό το σκηνικό αν μη τι άλλο παραπέμπει σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης! Τι άλλο πρέπει να γίνει για να κηρυχτεί μια χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Κρίνεται το μέλλον του τόπου για τις επόμενες 10ετίες.
Γίνει δε γίνει το δημοψήφισμα, η τωρινή κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί την κατάσταση.
Έχει χάσει εντελώς την αξιοπιστίας της τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ενώ υπάρχει και μεγάλη διαμάχη εντός της, καθώς η μετριοπαθής ευρωπαϊκή «πτέρυγα» είναι υπέρ της συμφωνίας, ενώ οι σκληροπυρηνικοί επιμένουν στη ρήξη!
Η χώρα, το μέλλον της χώρας είναι πολύ πιο σημαντικό ασφαλώς από την… καριέρα κάποιων πολιτικών, τη βιωσιμότητα μιας κυβέρνησης και οτιδήποτε άλλο.
Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα, άμεσα, είναι η παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα και η δημιουργία μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης και εθνικής σωτηρίας, καθώς η συγκυρία δεν απαιτεί τίποτα λιγότερο.
Θα πρέπει να γίνει μια κυβέρνηση που θα συνάψει με την Ευρώπη μια πρώτη μεταβατική συμφωνία διάσωσης, ώστε να αποτραπούν τα έκτακτα καταστροφικά φαινόμενα του κλεισίματος των τραπεζών και των capital controls.
Πρώτος στόχος είναι να επιτευχθεί το έλασσον της κανονικότητας, να επέλθει μια ηρεμία και να τακτοποιηθούν οι άμεσες ανάγκες διαβίωσης – άρα ροής των χρημάτων – για τις ελληνικές οικογένειες. Σε δεύτερο χρόνο, θα πρέπει να οριστεί ημερομηνία εκλογών.

Πρώτη ενημέρωση, Τρίτη 1 Ιουλίου 2015 14:16 μ.μ.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης