Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais: Ο Τσίπρας υποκύπτει και αποδέχεται τους όρους του Eurogroup

El Pais: Ο Τσίπρας υποκύπτει και αποδέχεται τους όρους του Eurogroup
Με την κίνηση αυτή ο έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει να πετύχει την επέκταση του δεύτερου προγράμματος διάσωσης και την επεξεργασία ενός τρίτου
Νέος ανέλπιστος γύρος στην ελληνική κρίση, με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αποστέλλει νέα επιστολή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, με την οποία ουσιαστικά αποδέχεται όλους τους όρους της πρότασης που απέρριψε την περασμένη εβδομάδα πριν προκηρύξει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Pais», στο κείμενο το οποίο αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Financial Times, διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποδεχθεί τους όρους της ευρωπαϊκής πρότασης, με ορισμένες τροποποιήσεις.
Με αυτό, επισημαίνεται, ο Τσίπρας ελπίζει να επιτύχει την επέκταση του δεύτερου προγράμματος διάσωσης και την επεξεργασία ενός τρίτου, το οποίο επίσης αιτήθηκε χθες, Τρίτη και το οποίο απέρριψαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.
Στο άρθρο σημειώνεται ότι στο νέο Eurogroup, που θα λάβει χώρα στις 18:30, πιθανώς θα εξεταστούν αυτά τα θέματα, όμως το πρόβλημα είναι ότι οι υπουργοί Οικονομικών ίσως να θεωρήσουν ότι η πρόταση έφθασε πολύ αργά και ότι δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτούν πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, όπως άλλωστε σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
Θα μπορούσε, όμως, απηυδησμένοι ακόμη και από τις συνεχείς ανατροπές του Τσίπρα να εκφράσουν αντιρρήσεις ακόμη και σε αυτές τις ελάχιστες αλλαγές που προτείνει, σημειώνει η «El Pais».

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης