Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι περιλαμβάνει η νέα πρόταση της κυβέρνησης - Αίτημα για 2ετή συμφωνία με ESM και αναδιάρθρωση χρέους

Τι περιλαμβάνει η νέα πρόταση της κυβέρνησης - Αίτημα για 2ετή συμφωνία με ESM και αναδιάρθρωση χρέους
- Μορατόριουμ για το χρέος, απεμπλοκή του ΔΝΤ από τις συζητήσεις
(upd2)Αίτημα για διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας, με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση χρέους υπέβαλε η κυβέρνηση στον ESM.
Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, διαμηνύουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του www.bankingnews.gr.
Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.
Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ.
Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής, καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

Tι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:
Νέα αντιπρόταση - απάντηση στην πρόταση του προέδρου της Κομισιόν, J. C. Juncker, ώστε να κλείσει η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών έστω και στο και πέντε, εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση.
Η ελληνική πλευρά ζητά άμεση διευθέτηση του χρέους, επί συγκεκριμένου σχεδίου, με μορατόριουμ αποπληρωμής τόκων και παράταση των ετών αποπληρωμής του συνόλου του χρέους.
Ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση ζητά απεμπλοκή του ΔΝΤ από τη διαδικασία επίτευξης συμφωνίας, δηλαδή τη μη συμμετοχή του Ταμείου στις συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής πλευράς, αν και όποτε αυτές επανεκκινήσουν.
Η ελληνική πλευρά επαναδιατυπώνει την πλήρη αντίθεσή της στη μείωση μισθών και συντάξεων με μέτρα οριζόντιων περικοπών, τάσσεται υπέρ της σταδιακής αύξησης του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, ενώ σε ό,τι αφορά το αναπτυξιακό πακέτο, η κυβέρνηση ζητά σαφές χρονοδιάγραμμα και στοχευμένες δράσεις.
Η ελληνική απάντηση σε πρώτη φάση βασίζεται στις πάγιες θέσεις της κυβέρνησης, ενώ οι σημερινές δηλώσεις ξένων ηγετών και θεσμικών φαίνεται πως δεν δίνουν περιθώρια να υπάρξουν ευήκοα ώτα στη νέα ελληνική πρόταση.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης