Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το δημοψήφισμα ως ευκαιρία - Οι έξι ημέρες που άλλαξαν την Ελλάδα!

Το δημοψήφισμα ως ευκαιρία - Οι έξι ημέρες που άλλαξαν την Ελλάδα!
Μια λάθος κίνηση μπορεί να σε βγάλει από το παιχνίδι!
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχασε το δίκιο του με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος.
Με την απόφασή του αυτή έδωσε την ευκαιρία στους πολιτικούς αντιπάλους του και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς να αλλάξουν την ατζέντα.
Το δημοψήφισμα πέρασε σε πρώτο πλάνο.
Όλοι ξέχασαν την πρόταση των θεσμών και στην ημερήσια ατζέντα ήρθε το ερώτημα της παραμονής ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μια λάθος κίνηση μπορεί να σε βγάλει από το παιχνίδι!
Υποχρεώνεστε κ πρωθυπουργέ εκ των πραγμάτων να δώσετε μια μάχη που δεν ήταν αναγκαία καθώς είχατε νωπή εκλογική εντολή.
Το αποτέλεσμα της μάχης δεν είναι βέβαιο και θα λέγαμε ότι είναι αμφίρροπο.
Γιατί ένα ΝΑΙ στην περίπτωση που επικρατήσει σας καθιστά αδύναμους. Θα νοιώσετε την ανάσα των πολιτικών σας αντιπάλων, αυτών που δεν υπήρχαν μέχρι χθες.
Επίσης στην πολιτική πιάτσα λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε κρυφή ατζέντα και αυτή ήταν η επιστροφή της δραχμής όμως δεν τα υιοθετούμε
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίστηκε στην εξαγγελία του δημοψηφίσματος. Το ΝΑΙ και το ΟΧΙ κατά της πρότασης έγινε ΝΑΙ και ΌΧΙ στο ευρώ.
Οι επιλογές που έχετε είναι να επαναφέρεται στην πολιτική ατζέντα την πολιτική βαρβαρότητα των θεσμών. Προχωρήστε σε κινήσεις που θα αποκαλύπτουν τις προθέσεις των αντιπάλων της χώρας. Αλλάξτε την ατζέντα φέρτε πίσω το χρόνο.
Οι πολίτες δεν είναι σε θέση να αναλάβουν ρίσκο μεγαλύτερο απ αυτό που τους αναλογεί.
Η συμφωνία ή μη συμφωνία ήταν ευθύνη της κυβέρνησης.
Αν το οικονομικό επιτελείο δεν γνώριζε για το δημοψήφισμα και η ομάδα που αποφασίζει για το μέλλον της χώρας δεν κατανόησε τις επόμενες κινήσεις του Μάριο Ντράγκι , στην περίπτωση αυτή έχουμε θέμα.
Δηλαδή το επιτελείο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που καθορίζει τις τύχες των 11 εκατομμυρίων πολιτών δεν προέβλεπε την κίνηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ;
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το ΝΑΙ για αυτόν που το επιλέξει θα είναι και το ΝΑΙ της κυβερνητικής αλλαγής. Όσο για το ΌΧΙ θα δείτε ότι η στήριξη που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ θα φθάνει στο 4% με 5% δηλαδή στο εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ εκεί που ήταν.
Στο χέρι σας είναι κ πρωθυπουργέ να οραματιστείτε την Ελλάδα με την αριστερή ιδεολογία του κόμματος σας αλλά πρέπει να αντιληπτό ότι οι έλληνες πολίτες και φορολογούμενοι δεν έχουν δυνάμεις για την επόμενη πολεμική αναμέτρηση . Προτιμούν να κλείσουν τον … κύκλο τους στο πεδίο της μάχης κατά της φορολογικής βαρβαρότητας που επέλεξαν οι δανειστές μας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης