Τελευταία Νέα
old

Δ. Λευτάκης: «Η τελευταία ευκαιρία διάσωσης της Ελλάδος - Μετά την Κυριακή, λάθη δεν αναγνωρίζονται»

Δ. Λευτάκης: «Η τελευταία ευκαιρία διάσωσης της Ελλάδος - Μετά την Κυριακή, λάθη δεν αναγνωρίζονται»
Ιδιατέρως κρίσιμο για το μέλλον του τόπου χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα της Κυριακής ο γνωστός χρηματιστής Διονύσης Λευτάκης
Τις τελευταίες εξελίξεις σχολιάζει με το δικό του τρόπο ο γνωστός χρηματιστής και αναλυτής κ. Διονύσης Λευτάκης.
Αναφέρεται στα λάθη και τις παλινωδίες της κυβέρνησης όλο αυτό το στείρο 5μηνο, στο δημοψήφισμα το οποίο χαρακτηρίζει θεσμική παρωδία, καθώς το ερώτημά του δεν συνιστά εθνικό λόγο.
Ο έγκριτος αναλυτής, τονίζει ότι «την Κυριακή το βράδυ με ένα όχι χρεοκοπούμε, με ένα ναι δίνουμε ανάσα στην ελπίδα εξόδου από την κρίση. Ακολούθως επιβάλλεται ο σχηματισμός κυβερνήσεως εθνικής ενότητας από την παρούσα βουλή».

Η άποψη του κ. Λευτάκη, έχει ως εξής:

«Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα κατά τους τελευταίους 5 μήνες αλλά και κατά τους τελευταίους 11 μήνες  διάστημα κατά το οποίο  υπήρξαν σοβαρές παραλείψεις και ασυγχώρητα λάθη, η χώρα έχει εισέλθει όχι πλέον στη φάση ενός «ατυχήματος» αλλά το ατύχημα αυτό καθεαυτό  έχει συντελεστεί και το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε, όπως τα πράγματα έχουν εξελιχθεί, είναι μία οποιαδήποτε πλέον  
συμφωνία. Οι ελπίδες που κάποιοι είχαν και έχουν-φευ για βοήθεια από τη Ρωσία την Κίνα και την Βενεζουέλα είναι φρούδες και δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν σοβαρά. Επιβάλλεται μία συμφωνία διότι η χώρα θα μπει σε πολύ μεγάλες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές περιπέτειες. Όσον αφορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ότι επέλεξε το μονοπάτι του λαϊκισμού ενίοτε δυστυχώς και του συνειδητού ψεύδους.
Θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει υπογράψει ήδη από τον Μάρτιο-Απρίλιο μία έστω μέτρια συμφωνία, να κλείσει το τρέχον πρόβλημα, η χώρα να εξασφαλίσει την απαιτούμενη άμεση χρηματοδότηση και σε ένα περιβάλλον οικονομικής ασφάλειας στο προσεχές μέλλον να διαπραγματευθεί και το χρέος και τα οικονομικά θέματα και όλες τις  επιμέρους μεταρρυθμίσεις που άπτονται της ανάπτυξης.
Δυστυχώς αντί αυτού με πράξεις και παραλείψεις της:
1. οδήγησε τη χώρα σε μια πορεία απόλυτης καταστροφής,  
2. το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα ένα βήμα πριν την απόλυτη διάλυση (εάν δε στόχος της ήτο η περιθωριοποίηση της χώρας σίγουρα το επέτυχαν)  
3. μια κοινωνία να βαδίζει προς  τον όλεθρο.
Η χώρα βρίσκεται  με το μισό πόδι έξω από το ευρώ. Αν επικρατήσει το «όχι» στο
δημοψήφισμα υπάρχει κατάσταση δεδομένης χρεοκοπίας. Το ερώτημα ‘συμφωνώ με τα μέτρα ναι ή όχι’ είναι απολύτως παραπλανητικό. Πίσω από αυτό το ερώτημα είναι το ‘ναι ή όχι στη χρεοκοπία της χώρας’ και μετά είναι ‘ναι ή όχι στην Ευρώπη'». Το δημοψήφισμα αποτελεί Θεσμική παρωδία.
Δεν συνιστά εθνικό λόγο το ερώτημα του δημοψηφίσματος, ο εθνικός λόγος είναι υποκρυπτόμενος.
Η κυβέρνηση οδήγησε σε αδιέξοδο τις διαδικασίες διακόπτοντας τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ενώ δεν είχαν ολοκληρωθεί. Υπό αυτές τις συνθήκες το Ελληνικό χρηματιστήριο θα παραμένει μία αγορά υψηλής μεταβλητότητας χαμένης αξιοπιστίας και ακόμα υψηλότερου κινδύνου, απόλυτα συνδεδεμένη με τις πολιτικές και όχι πλέον με τις επιχειρηματικές εξελίξεις, ταυτόχρονα όμως και  μία αγορά που ελκύει καθημερινά απολύτως κερδοσκοπικά κεφάλαια.
Το ζητούμενο παραμένει τα τελευταία πέντε χρόνια, το πότε θα εισέλθουν σε αυτήν τα συντηρητικά και μακροπρόθεσμα κεφάλαια, προοπτική που ασφαλώς απομακρύνεται με όλα όσα γίνονται.
Σε κάθε περίπτωση η χώρα πρέπει να αποφύγει και τις εκλογές. Την Κυριακή το βράδυ με ένα όχι χρεοκοπούμε, με ένα ναι δίνουμε ανάσα στην ελπίδα εξόδου από την κρίση. Ακολούθως επιβάλλεται ο σχηματισμός κυβερνήσεως εθνικής ενότητας από την παρούσα βουλή».

Ο κ. Διονύσης Λευτάκης είναι Χρηματιστής - Αναλυτής

www.bangkingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης