Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Έγκλημα εκ προμελέτης το δημοψήφισμα, οδηγεί στο χάος και στην έξοδο από το ευρώ

Σαμαράς: Έγκλημα εκ προμελέτης το δημοψήφισμα, οδηγεί στο χάος και στην έξοδο από το ευρώ
Έξοδος από το ευρώ δεν σημαίνει κατάργηση του χρέους - Θα πρέπει να πληρώνουμε το χρέος με υποτιμημένες δραχμές
Μπροστά στην προοπτική πιθανής καταστροφής - τη μεγαλύτερη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πολέμο - βρίσκεται η Ελλάδα, όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.
"Βρισκόμαστε μπροστά σε μια προοπτική πιθανής καταστροφής, τη μεγαλύτερη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο", τόνισε βάλλοντας κατά της κυβέρνησης.
Στην απόλυτη ισοπέδωση που θα ακολουθήσει μόνο το μεγάλο κράτος θα παραμείνει ανέπαφο και θα τρέφεται από τις σάρκες της οικονομίας, προειδοποίησε για να προσθέσει πως έξοδος από το ευρώ δεν σημαίνει κατάργηση του χρέους.
"Θα πρέπει να πληρώνουμε το χρέος με υποτιμημένες δραχμές", εξήγησε.
Η Ευρώπη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ελλάδα για την περίπτωση νίκης του ΟΧΙ, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, για να συμπληρώσει πως το βασικό ερώτημα είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ.
"Το είπε και ο Juncker", σημείωσε.
Με το δημοψήφισμα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ, επανέλαβε, για να συμπληρώσει πως "Σήμερα έχουμε capital controls στην αρχή της τουριστικής περιόδου και μόνη της η κυβέρνηση χτυπά τον πραγματικό πλούτο της χώρας".
Ολόκληρος ο κόσμος ακολουθεί τον δρόμο της ιδιωτικής οικονομίας, εμείς στρεφόμαστε αντίθετα στη δημιουργία ενός τεράστιου κράτους, διεμήνυσε.
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως "η κυβέρνηση κάλεσε τον λαό σε δημοψήφισμα πριν ακούσει την τελική πρόταση των δανειστών"
Αυτό ήταν ένα έγκλημα, συνέχισε, για να επισημάνει πως "Πριν διχάσουν τους Έλληνες φρόντισαν να απομακρύνουν την χώρα από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Αυτό είναι ένα δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝ.ΕΛ και της Χρυσής Αυγής".
Θα πρέπει να διαπραγματευτεί η χώρα μας τα πάντα από την αρχή, μετά το δημοψήφισμα πραξικόπημα, σημείωσε για να επαναλάβει πως έχουμε ένα δημοψήφισμα παρωδία καθώς το ερώτημα δεν θα υπάρχει έως τότε.
Στις 15 Ιουλίου δεν θα υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ.
"Πόση περηφάνια έχει τώρα ο Έλληνας όταν συνωστίζεται στα ΑΤΜ, στα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα;" διερωτήθηκε μάλιστα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης