Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοσιαλιστές Ισπανίας: Ναι στο δημοψήφισμα, «ανήκουστο» όμως η Αθήνα να προκρίνει το όχι – Σημαίνει έξοδο από το ευρώ

Σοσιαλιστές Ισπανίας: Ναι στο δημοψήφισμα, «ανήκουστο» όμως η Αθήνα να προκρίνει το όχι – Σημαίνει έξοδο από το ευρώ
Οι Έλληνες θα πρέπει να ξέρουν επακριβώς την ερώτηση που θα τεθεί και κυρίως το πρόγραμμα που θα ψηφίσουν, τόνισε ο επικεφαλής του PSOE, P. Sanchez
Υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος στην Ελλάδα τάχθηκε ο επικεφαλής του ισπανικού σοσιαλιστικού κόμματος (PSOE), Pedro Sanchez, ωστόσο υπογράμμισε ότι είναι «ανήκουστο» η ελληνική κυβέρνηση να προκρίνει το «όχι», καθώς αυτή η απάντηση υποδηλώνει «έξοδο από το ευρώ».
Όπως ανέφερε, το δημοψήφισμα θα έπρεπε να γίνει με όλες τις δημοκρατικές εγγυήσεις, οι Έλληνες να γνωρίζουν επακριβώς την ερώτηση που θα τους τεθεί και πρωταρχικά ποιο πρόγραμμα θα κληθούν να ψηφίσουν.
Κατά την κρίση του, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ θα ήταν «απόλυτη αποτυχία» και για να αποφευχθεί αυτό, είναι αναγκαίο να υπάρξει μια συμφωνία που θα συνδυάζει δύο στοιχεία, μια λύση «άμεση, γρήγορη και δίκαιη», όμως επίσης και «την ευθύνη εκ μέρους των ελληνικών αρχών».
Ο Pedro Sanchez ανέφερε ακόμη ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ισπανό πρωθυπουργό, Mariano Rajoy, του μετέφερε την ανησυχία του για την κατάσταση, ενώ αναφερόμενος στην Ισπανία σημείωσε ότι η χώρα είναι πλέον πιο δυνατή, όμως υπάρχουν κάποια τρωτά σημεία, διότι η χώρα έχει δημόσιο χρέος 300 δισ. ευρώ περισσότερα απ' όσα είχε όταν ανέλαβε την εξουσία το Λαϊκό Κόμμα και έτσι είναι περισσότερο εκτεθειμένη.
Σημείωσε ακόμη ότι η Ισπανία πρέπει να έχει μια εποικοδομητική στάση σε αυτή την κρίση, που κατά τη γνώμη του δεν είχε μέχρι τώρα η ισπανική κυβέρνηση.
Μάλιστα, επέκρινε τον ισπανό πρωθυπουργό ότι στις τελευταίες εκλογές, ήταν ο μοναδικός ευρωπαίος ηγέτης που υπερασπίστηκε τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, προσπαθώντας να εξισώσει αυτό που συνέβαινε στην Ελλάδα με αυτό που μπορεί να συμβεί στην Ισπανία.
«Αυτό από πολιτικής απόψεως αποτελεί ανευθυνότητα», τόνισε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης