Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Στο επίκεντρο το δημοψήφισμα στην Ελλάδα και οι ενέργειες της ΕΚΤ

Deutsche Bank: Στο επίκεντρο το δημοψήφισμα στην Ελλάδα και οι ενέργειες της ΕΚΤ
Η γερμανική τράπεζα εκτιμά ότι θα διατηρηθεί το όριο παροχής ρευστότητας του ELA μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος
Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αλλά και το πώς θα ενεργήσει μέχρι τότε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι τα δύο θέματα – κλειδιά στα οποία επικεντρώνεται πλέον η προσοχή, όπως τονίζει η Deutsche Bank σε σημερινό σημείωμά της.
Όπως αναφέρει η γερμανική τράπεζα, «η ειρωνεία είναι ότι η προθεσμία για οποιαδήποτε συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί λήγει αύριο το βράδυ» και προσθέτει ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι αρκετά αόριστο και επιδέχεται πολλών ερμηνειών όσον αφορά το τι καλούνται να ψηφίσουν οι έλληνες πολίτες.
Μια ψήφος υπέρ του «ναι», σημειώνει η Deutsche Bank, είναι πιθανόν να ανοίξει έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με μια κυβέρνηση που θα θεωρούνταν αναξιόπιστη, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα επιβιώσει ύστερα από ένα τέτοιο αποτέλεσμα.
Ο Τσίπρας, επισημαίνεται, κάνει εκστρατεία υπέρ του «όχι», ενώ τονίζεται ότι η ΕΚΤ αποφάσισε την Κυριακή να διατηρήσει το όριο του ELA στα επίπεδα της περασμένης Παρασκευής.
Μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης το βράδυ της Τρίτης, αναφέρει η γερμανική τράπεζα, όλα τα βλέμματα θα στραφούν στο τι θα πράξει η ΕΚΤ, αν δηλαδή θα ανατείλει τον ELA, θεωρώντας τις ελληνικές τράπεζες αφερέγγυες.
Δεν αναμένονται πολλά πισωγυρίσματα αν συμβεί κάτι τέτοιο, σημειώνει και προσθέτει ότι εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει το όριο του ELA μέχρι τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης