Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Οι ελληνικές τράπεζες θα ανοίξουν ξανά - Το ερώτημα είναι όμως... με ευρώ ή δραχμή;

FT: Οι ελληνικές τράπεζες θα ανοίξουν ξανά - Το ερώτημα είναι όμως... με ευρώ ή δραχμή;
Παρά τις διαβεβαιώσεις του συνόλου των Ευρωπαίων πως η Ελλάδα είναι - και θα παραμείνει - αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωζώνης, η ΕΚΤ αποφάσισε την Κυριακή να παγώσει το ELA προς τις ελληνικές τράπεζες
"Μπορεί ακόμη η Ελλάδα να αποφύγει το Grexit;" διερωτώνται σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times, επιχειρώντας να σκιαγραφήσουν την επόμενη μέρα, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μέσω του οποίου επιβεβαίωσε την τραπεζική αργία και την επιβολή capital controls στην Ελλάδα.
"Μπορεί τελικά η Ελλάδα να αποφύγει το Grexit;" είναι το ερώτημα που θέτουν οι Financial Times.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, παρά τις διαβεβαιώσεις του συνόλου των Ευρωπαίων πως η Ελλάδα είναι - και θα παραμείνει - αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωζώνης, η ΕΚΤ αποφάσισε την Κυριακή να παγώσει το ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.
Στην Ελλάδα ανακοινώθηκε τραπεζική αργία, ελλά εάν η κυβέρνηση κατορθώσει να βρει έναν τρόπο για να εξέλθει από αυτό το χάος, τότε οι τράπεζες θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά και να ανοίξουν με ευρώ.
Eάν όμως η ΕΚΤ διακόψει πλήρως κάθε στήριξη προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τότε οι υπό κατάρρευση ελληνικές τράπεζες θα ανοίξουν ξανά με νέο νόμισμα.
Και τώρα η διαδικασία του Grexit θα έχει αρχίσει...
H Ελλάδα πρέπει μέχρι την Τρίτη να καταβάλλει 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, διαφορετικά θα έχει χρεοκοπήσει.
Aλλά στην ουσία μια στάση πληρωμών της Ελλάδας απέναντι στο ΔΝΤ δεν θα προκαλέσει ισχυρούς τριγμούς, εάν η χώρα κατορθώσει να παραμείνει στο ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης