Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Συνταρακτικό και καταλυτικό το μήνυμα από το δημοψήφισμα - Θα επιτευχθεί έντιμη συμφωνία

Βούτσης: Συνταρακτικό και καταλυτικό το μήνυμα από το δημοψήφισμα - Θα επιτευχθεί έντιμη συμφωνία
Ζητάμε την καταψήφιση της πρότασης των θεσμών και του τελεσιγράφου τους τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών
Την θέση ότι το μήνυμα από το δημοψήφισμα θα είναι συνταρακτικό και καταλυτικό και ότι μετά το δημοσίευμα θα επιτευχθεί έντιμη συμφωνία με τους δανειστές διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης.
Όπως είπε ο κ.Βούτσης, η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι επιτακτική και χρήσιμη μια και αφορά το μέλλον της χώρας και του λαού της.
Ο υπουργός Εσωτερικών, αφού κάλεσε τα κόμματα να υπηρετήσουν το ρόλο τους ως πυλώνες του πολιτεύματος, υποστήριξε ότι μια ομόφωνη απόφαση της Βουλής θα καταστήσει πιο ισχυρή τη θέση της χώρας στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για να υπάρξει ένα καλύτερο αποτέλεσμα για την επόμενη ημέρα της χώρας.
Ο κ.Βούτσης υπογράμμισε ότι κατόπιν της απόφασης του πρωθυπουργού για την εξαγγελία του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα, τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν είναι ουδέτερη».
«Η κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της» τόνισε ο κ.Βούτσης, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι απολύτως λανθασμένες οι κριτικές στην κυβέρνηση ότι έχασε χρόνο επειδή τάχα δεν είχε προτάσεις.
«Ζητάμε την καταψήφιση της πρότασης των θεσμών και του τελεσιγράφου.
Το δημοψήφισμα είναι πρόκληση και πρόσκληση ενότητας» υπογράμμισε ο κ.Βούτσης, αναφέροντας πως «δεν μπορεί να γίνει ανεκτό οποιοδήποτε σχέδιο που οδηγεί σε μόνιμη φτωχοποίηση» τον ελληνικό λαό.
Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα ήταν μια λανθασμένη και θανατηφόρα συνταγή, τονίζοντας πως το χρέος είναι μη βιώσιμο.
«Απαντάμε με ψυχραιμία.
Το παιχνίδι δεν τελείωσε για την χώρα, για το λαό της» τόνισε ο κ.Βούτσης, αναφέροντας πως «το πρόγραμμα που μας ζήτησαν να συμφωνήσουμε δεν προέβλεπε την τακτοποίηση του χρέους».
«Αυτή η Βουλή και μόνο είναι το όργανο που αποφασίζει ποιοι θα φορολογηθούν ή ποιοι θα ενισχυθούν, στα πλαίσια των όσων θα συμφωνούσαμε με τους εταίρους για τα πρωτογενή πλεονάσματα» είπε ο κ.Βούτσης ότι το μήνυμα από το δημοψήφισμα θα είναι συνταρακτικό και καταλυτικό υπέρ των ελληνικών προτάσεων για μια έντιμη συμφωνία, η οποία όπως είπε, θα επιτευχθεί αμέσως μετά.
«Ας επιβεβαιώσουμε σήμερα ότι δεν είμαστε κατώτεροι των ιστορικών περιστάσεων.
Κάθε λέξη του Συντάγματος αποτελεί οδηγό μας.
Αδιέξοδο δεν υπάρχει» τόνισε ο κ.Βούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης