Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of Tokyo Mitsubishi: Αν δεν υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα, το ευρώ θα υποχωρήσει περαιτέρω

Bank of Tokyo Mitsubishi: Αν δεν υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα, το ευρώ θα υποχωρήσει περαιτέρω
Σε περίπτωση μη συμφωνίας, αυξάνεται η πιθανότητα επιβολής capital controls, σημειώνεται
Την πιθανότητα περαιτέρω υποχώρησης του ευρώ, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, επισημαίνει η Bank of Tokyo Mitsubishi.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «μια αποτυχία επίτευξης συμφωνίας μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, πριν από τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας και με την αποπληρωμή του ποσού 1,6 δισ. ευρώ του ΔΝΤ να πρέπει να γίνει στις 30 Ιουνίου, αυξάνει την πιθανότητα επιβολής capital controls στη χώρα, καθώς η φυγή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες είναι πιθανόν να επιταχυνθεί».
Οι κλιμακούμενες εξελίξεις ίσως θέσουν σε δοκιμασία την τρέχουσα ανθεκτικότητα που επιδεικνύει το ευρώ, που εν πολλοίς παραμένει ανεπηρέαστο μέχρι τώρα, αυξάνοντας τις πιέσεις βραχυπρόθεσμα, σημειώνει η Bank of Tokyo Mitsubishi.
Παράλληλα, επισημαίνει αναφορές του Reuters, σύμφωνα με τις οποίες ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημειώνουν ότι ο μόνος τρόπος για να δοθούν τα χρήματα προς το ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα, είναι οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης να δώσουν στην Ελλάδα τα περίπου 2 δισ. ευρώ κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που έχει διακρατήσει η ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης