Τελευταία Νέα
Διεθνή

Botin (Banco Santander): Θα διατηρηθούν η αβεβαιότητα και η μεταβλητότητα λόγω Ελλάδας στις αγορές

Botin (Banco Santander): Θα διατηρηθούν η αβεβαιότητα και η μεταβλητότητα λόγω Ελλάδας στις αγορές
Οτιδήποτε είναι πιθανό σχετικά με την Ελλάδα, τόνισε η πρόεδρος της Banco Santander
Την εκτίμηση ότι θα διατηρηθεί το περιβάλλον αβεβαιότητας και μεταβλητότητας στην επενδυτική αγορά εξαιτίας της κατάστασης της Ελλάδας, εξέφρασε σήμερα, Πέμπτη, η πρόεδρος της ισπανικής τράπεζας Banco Santander, Ana Botin, κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών (IIF), που διεξάγεται στη Φρανκφούρτη.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «οτιδήποτε μπορεί να συμβεί σχετικά με την Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «μπορεί να καταλήξει συμφωνά, όμως μπορεί και όχι».
Παράλληλα, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο μετάδοσης της ελληνικής κρίσης, σημείωσε ότι η Ευρώπη έχει κάνει προόδους και ότι είναι καλύτερα προετοιμασμένη σε σχέση με μερικά χρόνια πριν, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση.
Η Ana Botin αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο Brexit, επισημαίνοντας ότι οι βρετανοί πολίτες είναι αυτοί που πρέπει να αποφασίσουν αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει ή όχι στην Ε.Ε. και πρόσθεσε ότι η Santander είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας από τους τρεις μεγαλύτερους.
«Η Ευρώπη είναι πιο δυνατή με το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ηνωμένο Βασίλειο με την Ευρώπη», υπογράμμισε η πρόεδρος της Santander, για να συμπληρώσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια νέα ένωση και είναι απαραίτητο να συνεχίσει να προοδεύει.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης