Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mazower (FT): Ο Τσίπρας απέτυχε – Τελευταία ευκαιρία να βάλει την πατρίδα πάνω από το κόμμα

Mazower (FT): Ο Τσίπρας απέτυχε – Τελευταία ευκαιρία να βάλει την πατρίδα πάνω από το κόμμα
Ο Mazower κάνει λόγο για την εξαιρετικά δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα
Για αποτυχία του Έλληνα πρωθυπουργού κάνει λόγο ο αρθρογράφος των Financial Times, Μark Mazower.
Όπως τονίζει, ο Τσίπρας έχει μία τελευταία ευκαιρία να βάλει την πατρίδα πάνω από το κόμμα του.
Ο Mazower κάνει λόγο για την εξαιρετικά δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.
Η αποτυχία του Έλληνα πρωθυπουργού δεν οφείλεται μόνο στον ίδιο αλλά και στους προκατόχους του.
Όλοι παρέλειψαν να πουν την αλήθεια στους Έλληνες ψηφοφόρους, όπως τονίζει.
Ο Mazower επιχειρεί μια σύγκριση ανάμεσα στην ύφεση της Ελλάδας, με τις τύχες της Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας, τα τελευταία πέντε χρόνια.
Και τονίζει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η σταθερή προτίμηση των Ελλήνων πολιτικών να βάζουν μπροστά το βραχυπρόθεσμο κομματικό κέρδος από το συμφέρον της χώρας.
«Καθώς οι λεπτομέρειες από την προτεινόμενη συμφωνία έρχονται στην επιφάνεια, είναι φανερό ότι η αποτυχία είναι μεγαλύτερη και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα.
«Η πολιτική της λιτότητας που εφαρμόστηκε στη χώρα, όπως αναγνώρισε το 2013 ο O. Blanchard του ΔΝΤ, έκανε την ύφεση μακρύτερη και βαθύτερη.
Τώρα η κρίση θα ενταθεί.
Παρά τις όποιες διαφορές μεταξύ του ΔΝΤ και της Κομισιόν, είναι φανερό ότι η τακτική του κ. Τσίπρα ένωσε τους συνομιλητές του, και τους ένωσε στην απόφαση να οδηγήσουν την Ελλάδα στον ίδιο καταστροφικό δρόμο, όπως πριν», σημειώνει το άρθρο.
Συγκρίνοντας την ύφεση της Ελλάδας από την εποχή της έναρξης της κρίσης πριν πέντε χρόνια, αυτό που «συμπεραίνεται» είναι Αλλά
Η επιμονή των δανειστών να αγνοούν η υψηλή ανεργία, αποτυπώνει την σχεδόν απόλυτη κατάρρευση της εμπιστοσύνης εξαιτίας του τρόπου που τους συμπεριφέρθηκε τους προηγούμενους πέντε μήνες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα αποτυπώνει την βαθύτερη ανυπομονησία τους για την λήξη της ατελείωτης περιπέτειας της ελληνικής κρίσης αλλά και την κατανοητή αμφιβολία τους για το πότε κάποια συμφωνία που υπογράφεται θα εφαρμοστεί σοβαρά.
Με τις ελληνικές τράπεζες να βρίσκονται υποστήριξη από την ΕΚΤ, τα γεγονότα οδηγούν σε λύση, αλλά όχι με τον τρόπο που θα έλπιζε η ελληνική πλευρά, υπογραμμίζει ο Mazower. 

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης