Πολιτική

Die Welt: Βαραίνει τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ η διαμάχη για την Ελλάδα – Προσπάθεια να βρεθεί λύση

tags :
Die Welt: Βαραίνει τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ η διαμάχη για την Ελλάδα – Προσπάθεια να βρεθεί λύση
Ο Τσίπρας ζήτησε επιμήκυνση των χρεών της Ελλάδας, οι πιστωτές αρνήθηκαν τονίζει η Die Welt
Στο ελληνικό ζήτημα και στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία υπογραμμίζει πως «η διαμάχη για την Ελλάδα βαραίνει τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι θα προσπαθήσουν με κάθε μέσο να βρουν λύση στην επικίνδυνη κρίση στην Ελλάδα.
Κατά τη Die Welt, μετά την χθεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η οποία διήρκησε 90 λεπτά και δεν είχε αποτέλεσμα, σήμερα αναμένεται να ξανασυναντηθούν εκτάκτως, ενώ νωρίτερα θα συναντηθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους επικεφαλής των θεσμών.
Το δημοσίευμα αφού επικαλείται τις δηλώσεις των Dijsselsbloem και Moscovici ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα συμφωνία και ότι η ΕΕ θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζει πως κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τους επικεφαλής των θεσμών ο Τσίπρας ζήτησε επιμήκυνση των χρεών της Ελλάδας προς τον ESM κάτι που οι πιστωτές αρνήθηκαν.
Σύμφωνα με τη Die Welt, ο ΥΠΟΙΚ της Αυστρίας, Hans Joerg Schelling τόνισε ότι η επιθυμία της Αθήνας για αναδιάρθρωση του χρέους της είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις.
«Πολλοί το θεωρούν ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας από την πίσω πόρτα» τόνισε ο ΥΠΟΙΚ της Αυστρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης