Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ - Ναι σε συμφωνία, όχι σε υφεσιακά μέτρα

Στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ - Ναι σε συμφωνία, όχι σε υφεσιακά μέτρα
Επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες
(upd) Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ο οποίος το μεσημέρι θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Στο περιθώριο της συνόδου ο κ. Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες, όπως με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, τους πρωθυπουργούς Ισπανίας, M. Rajoy και Πορτογαλίας, P.Coelho και πιθανόν την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, στους οποίους και θα επισημάνει την ανάγκη να επέλθει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτιμάται ότι θα υποστηρίξει πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών και ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να στηρίξει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας πάντως τον υφεσιακό κίνδυνο τόσο της κυβερνητικής πρότασης, όσο και της πρότασης των πιστωτών για το ελληνικό πρόγραμμα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμάται ότι θα διαφοροποιηθεί από το πακέτο των φορολογικών μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι, προεξοφλώντας ότι θα αποδειχθούν αναποτελεσματικά και θα ανοίξουν έναν νέο υφεσιακό κύκλο για την ελληνική οικονομία, ενώ θα προτείνει να δοθεί έμφαση στη μείωση των δαπανών του Δημοσίου και στη διαμόρφωση ενός πακέτου μεταρρυθμιστικών προτάσεων.
Επιπλέον, ο κ.Σαμαράς θα ταχθεί υπέρ μιας συμφωνίας με την υιοθέτηση αναπτυξιακών πολιτικών όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για το σύνολο της Ευρωζώνης, προκειμένου να απομακρυνθεί ο εφιάλτης της ύφεσης και να περιοριστούν τα ποσοστά της ανεργίας.

(πρώτη ενημέρωση 25 Ιουνίου 08:50)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης