Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για Ζάππειο ώστε να ξεχάσει ο ελληνικός λαός τις υποσχέσεις της Θεσσαλονίκης

ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για Ζάππειο ώστε να ξεχάσει ο ελληνικός λαός τις υποσχέσεις της Θεσσαλονίκης
Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η ΝΔ για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα προτεινόμενα μέτρα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «απίστευτα ψέματα»
Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η ΝΔ για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και τα προτεινόμενα μέτρα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «απίστευτα ψέματα» και προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού από φοροκαταιγίδα μέτρων ύψους 8 δισ. ευρώ.
Όπως σημειώνεται σε non paper της Συγγρού «για να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό από τη φοροκαταιγίδα των 8 δις € που προτείνει ο κ. Τσίπρας, η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ ξανακάνει λόγο για το Ζάππειο, για δήθεν μέτρα που θα λαμβάνονταν με βάση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, για μια συμφωνία που επιβαρύνει τους πιο «ευκατάστατους» και, άκουσον-άκουσον, τον «κόσμο των επιχειρήσεων».
Ψέματα, διαστρέβλωση, συσκότιση μήπως και μπερδευτούν οι πολίτες από τη ρητορεία των καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα ψευτών».
Στην άτυπη ενημέρωση της ΝΔ επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου ακούστηκε για πρώτη φορά από τη ΝΔ, όπως και η κατάργηση του φόρου υπέρ τρίτων, και σημειώνει ότι «Τώρα τη δέχεται και ο κ. Τσίπρας», και «Τώρα προσπαθεί να τα υιοθετήσει ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ …»
«Και εάν έχουν το θράσος, ακόμη και σήμερα, να μιλάνε για το Ζάππειο, το κάνουν για ένα και μόνο λόγο:
Για να «ξεχάσει» ο ελληνικός λαός τις υποσχέσεις της Θεσσαλονίκης.
Αλλά ο πολίτης δεν μπορεί να «ξεχάσει» τη δήθεν κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Δεν μπορεί να «ξεχάσει» το δήθεν αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Δεν μπορεί να «ξεχάσει» τη δήθεν 13η σύνταξη.
Δεν μπορεί να ξεχάσει το δήθεν «κούρεμα» στο δημόσιο χρέος, ούτε τη δήθεν «σεισάχθεια» στο ιδιωτικό χρέος.
Γιατί θα τα πληρώσει …», σημειώνει η ΝΔ.
Συνεχίζει, δε, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα με το e-mail Χαρδούβελη, έκλεινε οριστικά την περίοδο των Μνημονίων, διευθετούσε οριστικά το ζήτημα του χρέους, έβγαινε στις αγορές έχοντας το δίχτυ ασφαλείας της «προληπτικής γραμμής πίστωσης» για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες», και αναφέροντας ότι «καμία έκθεση, κανενός διεθνούς οργανισμού, δεν προέβλεπε δημοσιονομικό κενό μετά το 2015.
Δεν προέβλεπε καμία ανάγκη για πρόσθετα μέτρα».
Ακόμα κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι μόλις προκάλεσε εκλογές, «η οικονομία εξόκειλε» και ότι «ξαναέριξε την οικονομία από τα πλεονάσματα στα ελλείμματα και από την ανάπτυξη στην ύφεση».
Ειδικά για το περίφημο mail Χαρδούβελη κατηγορεί τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη για διαστρέβλωση της πραγματικότητας σχολιάζοντας τα όσα είπε σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή και συγκεκριμένα ότι:« αφορούσε το 1ο εξάμηνο του 2015 και όχι την περίοδο 2015-2016, στην οποία περίοδο, σύμφωνα με το Μνημόνιο τότε της εποχής, καλείτο η χώρα να πάρει μέτρα το 2015 και το 2016 ικανά να παράξουν 3,8% του ΑΕΠ πλεόνασμα το 2015 και 4,5% το 2016, άρα επέβαλε επιπρόσθετα μετά πάνω από 15 δισ. Ευρώ…».
«Συμπερασματικά, σχολιάζει η ΝΔ, «αντί η κυβέρνηση να απολογηθεί που παίρνει τριπλάσια μέτρα το 2015 για να επιτύχει τρείς φορές μικρότερο στόχο πλεονάσματος, αθροίζει «μήλα με πορτοκάλια».
Αλλά τι να περιμένει κανείς από τέτοια «φρούτα»;»
Τέλος, σημειώνει ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ που εκλέχθηκε με το σύνθημα ότι θα επιτύχει μια καλύτερη συμφωνία μέσα στο ευρώ, ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ότι θα θεσπίσει αφορολόγητο όριο 12.000 €, ότι θα χορηγήσει 13η σύνταξη, ότι θα μοιράσει 17 δις €, έχει το θράσος τώρα να μιλάει για μια «ισορροπημένη συμφωνία».
Ο κ. Τσίπρας προτείνει 8 δις € μέτρα για να ολοκληρώσει την 5η αξιολόγηση του δεύτερου Μνημονίου και έχει το θράσος να «δουλεύει» τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν!»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης