Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σακελλαρίδη (ΠΣΕ) για διαπραγματεύσεις: Ας πρυτανεύσει η λογική του μη χείρον βέλτιστον

Σακελλαρίδη (ΠΣΕ) για διαπραγματεύσεις: Ας πρυτανεύσει η λογική του μη χείρον βέλτιστον
"Το διακύβευμα μίας πιθανής χρεοκοπίας είναι απροσμέτρητα πιο κρίσιμο ως καταστροφικό"
Την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές έθεσε ως άμεση προτεραιότητα η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη.
Όπως εξήγησε, μπορεί το τίμημα της συμφωνίας να είναι υψηλό για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αλλά το διακύβευμα μίας πιθανής χρεοκοπίας είναι απροσμέτρητα πιο κρίσιμο ως καταστροφικό για την ελληνική οικονομία και κοινωνία».
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΣΕ, οι εξαγωγείς βρίσκονται πλέον εγκλωβισμένοι μεταξύ των συμπληγάδων της αβεβαιότητας, από τη μία πλευρά, και της προοπτικής νέων φορολογικών επιβαρύνσεων, από την άλλη.
Τόσο η αβεβαιότητα, όσο και η υπερφορολόγηση, συνέχισε, έχουν υψηλό κόστος για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες της χώρας.
«Αλλά τη δεδομένη στιγμή θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική του μη χείρον βέλτιστον» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Σημεία-κλειδιά της συμφωνίας θα πρέπει να θεωρούνται ο τρόπος αξιοποίησης των μικρότερων πλεονασμάτων, η διάθεση του πακέτου Γιούνκερ των 35 δισ. ευρώ, αλλά και η πρόσβαση της χώρας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» εξήγησε παράλληλα.
Καταλήγοντας, υποστήριξε ότι «αν η συμφωνία άρει το πέπλο της αβεβαιότητας και ταυτόχρονα εξασφαλίζει την αξιοποίηση των συγκεκριμένων εργαλείων για την οικονομική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη σταθεροποίηση του επιχειρηματικού και χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος, ο αναμφισβήτητος υφεσιακός χαρακτήρας των μέτρων θα περιοριστεί. Και θα δοθεί μία - τελευταία ίσως - ευκαιρία στην Ελλάδα να μετασχηματίσει το παραγωγικό της μοντέλο, με πυρήνα την εξωστρέφεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης