Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (Διοικητικής Μεταρρύθμισης): Θα περάσει από το Κοινοβούλιο οποιαδήποτε δίκαιη συμφωνία

Κατρούγκαλος (Διοικητικής Μεταρρύθμισης): Θα περάσει από το Κοινοβούλιο οποιαδήποτε δίκαιη συμφωνία
Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλος

«Οποιαδήποτε δίκαιη συμφωνία, με την έννοια πως θα είναι ένας βιώσιμος συμβιβασμός, θα περάσει από το Κοινοβούλιο», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο RTE της Ιρλανδίας.
Όπως είπε, «ο πρωθυπουργός δεν θα υπογράψει τίποτε λιγότερο από ένα δίκαιο συμβιβασμό».
Ο κ. Κατρούγκαλος, αφού εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία με τους εταίρους θα περάσει από τη Βουλή, τόνισε ότι η συμφωνία «περιλαμβάνει μέτρα που δεν μπορεί να θεωρηθούν πως είναι ενάντια στη λιτότητα», αλλά και ότι π «τα μέτρα αυτά είναι το αποτέλεσμα της πίεσης που μας ασκήθηκε από τους εταίρους μας». «Αυτό που ζητάμε από μια συμφωνία είναι να μας δώσει τον απαραίτητο πολιτικό χώρο και χρόνο, προκειμένου ακριβώς να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές λιτότητας που δημιούργησαν έναν φαύλο κύκλο πορείας θανάτου για την ελληνική οικονομία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Και συνέχισε λέγοντας «είμαι πεπεισμένος πως μπορεί να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες αυτές, ιδίως εάν η συμφωνία περιλαμβάνει -όπως επιδιώκουμε- κάποια μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και έτσι να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη».
Αναφορικά με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «είμαστε δραματικά αντίθετοι σε αυτή τη μεταμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας και οι αξίες μας είναι αυτές του παραδοσιακού ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου».
Όπως είπε, «έχουμε ήδη αντικαταστήσει μέρος της νεοφιλελεύθερης νομοθεσίας στο εργατικό δίκαιο, έχουμε ήδη αποκαταστήσει απολυμένους στον δημόσιο τομέα», σημειώνοντας ότι θα συνεχίσουν στην ίδια πορεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης