Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μέχρι 27 Ιουλίου η υποβολή του Ε9 – Σε τρεις διμηνιαίες δόσεις η εξόφληση του φόρου εισοδήματος

Μέχρι 27 Ιουλίου η υποβολή του Ε9 – Σε τρεις διμηνιαίες δόσεις η εξόφληση του φόρου εισοδήματος
Τροπολογία κατέθεσαν στη Βουλή ο ΥΠΟΙΚ, Γ. Βαρουφάκης και η αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ, Ν. Βαλαβάνη
Παρατείνεται μέχρι τις 27 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων Ε9, ενώ σε τρεις διμηνιαίες δόσεις θα γίνεται η εξόφληση του φόρου εισοδήματος.
Τα παραπάνω προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια  Βαλαβάνη, στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τον Κώδικα Ελληνικής ιθαγένειας.
Σύμφωνα με αυτή, δίνεται παράταση στην προθεσμία για υποβολή των δηλώσεων Ε9 έως τις 27 Ιουλίου.
Η αρχική προθεσμία ήταν μέχρι 30 Ιουνίου.
Παράλληλα, προσδιορίζεται το χρονικό διάστημα καταβολής του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Ειδικότερα, η καταβολή του φόρου γίνεται σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, από την προθεσμία υποβολής της δήλωσης.
Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα ο νόμος προέβλεπε ότι η  καταβολή του φόρου γίνεται σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις από τις οποίες η πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από την προβλεπόμενη προθεσμία υποβολής της δήλωσης και η καθεμία από τις επόμενες την τελευταία ημέρα του τρίτου και πέμπτου μήνα αντίστοιχα, χωρίς όμως να μπορεί να εκτείνεται πέραν του ίδιου φορολογικού έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης