Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Προϋπόθεση για τους ΑΝΕΛ η σύνδεση οποιασδήποτε συμφωνίας με το θέμα του χρέους

Καμμένος: Προϋπόθεση για τους ΑΝΕΛ η σύνδεση οποιασδήποτε συμφωνίας με το θέμα του χρέους
Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνεδρίασης της ΚΟ ο Π. Καμμένος έκανε λόγο για διαπραγμάτευση της Ελλάδας και όχι απλά της κυβέρνησης
Σύνδεση οποιασδήποτε συμφωνίας με το θέμα του χρέους θέτει ως προϋπόθεση η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος παραμένουν οι «κόκκινες» γραμμές.
Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνεδρίασης της ΚΟ ο Π. Καμμένος έκανε λόγο για διαπραγμάτευση της Ελλάδας και όχι απλά της κυβέρνησης, και εξέφρασε την ελπίδα η πορεία της να είναι θετική για τον λαό.
«Οι προϋποθέσεις που έχουν μπει και από την κυβέρνηση αλλά και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι οποιαδήποτε συμφωνία να συνδέεται με το θέμα του χρέους.
Παραμένουν οι «κόκκινες γραμμές» που έχουμε θέσει και θεωρούμε ότι τις επόμενες ώρες, τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση τηρώντας τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου θα προχωρήσει στην οριστική επίλυση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πενταετής κρίση.
Η λύση θα είναι οριστική και η εποχή των μνημονίων θα έχει περάσει», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Ένας από τους βουλευτές του συγκυβερνώντος κόμματος που ήδη έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει μια συμφωνία που δεν θα περιέχει ρητή δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους είναι ο Ν. Μαυραγάνης.
«Κόκκινη γραμμή» για τους ΑΝΕΛ όμως αποτελεί και η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά όπως αποτυπώθηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Για τον ΦΠΑ στα νησιά η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μ. Χρυσοβελώνη, είπε:
«Στην πρόταση της κυβέρνησης πάλι τίθεται θέμα της μη διατήρησης της έκπτωσης (ΦΠΑ στα νησιά), έτσι διάβασα.
Αντ' αυτού, σκέφτεται η κυβέρνηση, δηλαδή το επιτελείο, το οποίο ασχολείται με την διαπραγμάτευση, να προχωρήσει σε κάποιες φοροαπαλλαγές για τους μονίμους κατοίκους των νησιών».
Η ίδια σημείωσε ότι «βλέπει» δυσκολίες στο να περάσει η συμφωνία από την κυβερνητική πλειοψηφία και ότι «αν τεθεί θέμα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των δύο ομάδων και υπάρχουν αρκετές διαρροές, κάτι στο οποίο πιστεύω ότι τελικά δεν θα καταλήξουμε, τότε στις δημοκρατίες τον λόγο έχει ο λαός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης