Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Αναμένει συμφωνία για την Ελλάδα εντός της εβδομάδας – Στο 30-40% παραμένει ο κίνδυνος Grexit

UBS: Αναμένει συμφωνία για την Ελλάδα εντός της εβδομάδας – Στο 30-40% παραμένει ο κίνδυνος Grexit
Πιθανή είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα
Η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων παραμένει βασικό σενάριο της UBS, αναφέρουν σχετικά οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας.
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος δυσμενών εξελίξεων δεν έχει πλήρως αποφευχθεί, τοποθετώντας τις πιθανότητες για Grexit στο 30-40%.
Αναλυτικότερα, η UBS αναφέρει πως οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν εκ νέου, μετά την άρση του αδιεξόδου, που φαίνεται να επιτεύχθηκε στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου 2015.
Ειδικότερα, τονίζει πως όλες οι πλευρές εργάζονται, ώστε να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Ιουνίου, με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, δεδομένου ότι το παρόν πρόγραμμα λήγει στις 30 Ιουνίου και όποια νέα συμφωνία θα χρειαστεί την έγκριση των κοινοβουλίων.
Η UBS εκτιμά πως η συμφωνία θα επιτευχθεί μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, ωστόσο επισημαίνει πως ο κίνδυνος δυσμενών σεναρίων δεν έχει πλήρως αποκλειστεί.
Η ελβετική τράπεζα εκτιμά πως σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, πιθανό σενάριο είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, με ζητούμενο την παραμονή της χώρας στο ευρώ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει άμεση αλλαγή στον ELA .
Στο 30-40% διατηρεί τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, στη συνέχεια.
Σε περίπτωση, που τελικά σημειωθεί το Grexit, αναμένεται αλλαγή στην πολιτική στάση που κρατά η ΕΚΤ, επισημαίνει η UBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης