Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ελπίδες για συμφωνία με την Ελλάδα ωθούν ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ελπίδες για συμφωνία με την Ελλάδα ωθούν ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την επίτευξη μιας συμφωνίας με τους πιστωτές της χώρας
Έντονα ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω αυξημένων προσδοκιών για την επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της χώρας μέσα στην εβδομάδα, μετά τη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής, χθες, στις Βρυξέλλες, με τους ευρωπαίους να υποδέχονται θετικά τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς τες «θετικό βήμα προς τα μπροστά».
Χθες, άλλωστε, μετά τη λήξη της Συνόδου ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι είναι δυνατή η επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.
Από την πλευρά της η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, ήταν πιο προσεκτική στις δηλώσεις της, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα προκύψει μια συμφωνία, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους και στις ανακοινώσεις των δεικτών ΡΜΙ για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες για τον Ιούνιο, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν και τα στοιχεία για τα διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ για τον μήνα Μάιο.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:15 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, καταγράφει κέρδη 0,81%, στις 11.553,30 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κινείται υψηλότερα κατά 0,16%, στις 6.836,50 μονάδες και στο Παρίσι, ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,83%, στις 5.039,80 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,75%, στις 11.451,50 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει κέρδη 0,25%, στις 23.540 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται υψηλότερα κατά 0,84%, στις 397,74 μονάδες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης