Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος, αρκεί να υπάρχει ξεκάθαρο περιεχόμενο

Κυβερνητικές πηγές: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος, αρκεί να υπάρχει ξεκάθαρο περιεχόμενο
Αναφορικά με το κείμενο που αφορά τις νέες ελληνικές προτάσεις, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι βάζει επί τάπητος τις θέσεις της κυβέρνησης και απαντά στο κείμενο των θεσμών
Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό, Aλέξη Τσίπρα, στην κρίσιμη Σύνοδο για το ελληνικό ζήτημα.
«Η απειλή της τραπεζικής κρίσης δεν αφορά μόνο εμάς», σημείωναν κυβερνητικές πηγές προσθέτοντας ότι το κλειδί για το καλό κλίμα και την αισιοδοξία για μια σύντομη συμφωνία είναι ότι «από την πλευρά μας έχουμε πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους που μας ζητούσαν οι θεσμοί».
«Ως εκ τούτου», συμπλήρωναν οι πηγές, «υπάρχει μια δυναμική σήμερα που δείχνει κατεύθυνση προς τη λύση».
«Μια λύση που δεν θα υποκαθιστά τη ρευστότητα δεν μπορεί να υπάρξει», σημείωναν οι ίδιες πηγές προσθέτοντας ότι για το χρέος «έχει ανοίξει de facto πια το θέμα».
Αναφερόμενοι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο μπαράζ συναντήσεων που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με ξένους θεσμικούς από το πρωί της Δευτέρας σημείωναν ότι ο κ. Draghi συνομίλησε για περίπου μισή ώρα με τον Αλέξη Τσίπρα, με την ατζέντα να εστιάζεται στο ζήτημα της συμφωνίας, την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, ενώ τέθηκε και το θέμα των ομολόγων Trichet.
Ωστόσο ο κ. Draghi απηύθυνε μια αυστηρή προειδοποίηση, όπως λένε ο κυβερνητικές πηγές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ΕΚΤ θα διασφαλίσει τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος μέχρι τις 30 Ιουνίου οπότε και θα είμαστε σε πρόγραμμα αλλά όπως είπε στον Αλέξη Τσίπρα πρέπει αν γίνουν γρήγορα κινήσεις για να μην υπάρχει πρόβλημα.
Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση γύρω από την παράταση του προγράμματος οι κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι το θέμα τέθηκε επί τάπητος αλλά πρέπει να είναι ξεκάθαρο το περιεχόμενο.
Αναφορικά με το κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα κυβερνητικές πηγές και αφορά τις νέες και μάλλον τελικές προτάσεις της κυβέρνησης, οι κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι η δομή του εγγράφου βάζει επί τάπητος τις θέσεις της κυβέρνησης και απαντά στο κείμενο των θεσμών.
Μάλιστα και το χρέος τέθηκε στην πρωινή σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των θεσμών, ενώ για τον ΦΠΑ στα νησιά και για το αν τελικά παύει να υπάρχει η έκπτωση, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι υπάρχει θεμελιωμένο επιχείρημα υπέρ της νησιωτικότητας.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης