Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Καλύτερα Ευρώπη με θυσίες παρά δραχμή και Μπανανίες

Θεοδωράκης: Καλύτερα Ευρώπη με θυσίες παρά δραχμή και Μπανανίες
Επίθεση στην κυβέρνηση αν και διευκρίνισε ότι το Ποτάμι θα ψηφίσει μια συμφωνία με τους δανειστές εξαπέλυσε ο Στ. Θεοδωράκης σε εκδήλωση του κόμματος
Τη δέσμευσή του να υπερψηφίσουν οι βουλευτές του Ποταμιού μια συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές επανέλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου του κόμματος, το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουνίου, ασκώντας παράλληλα κριτική στη συγκυβέρνηση αλλά και στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη ότι «να διαγράψουν από το μυαλό τους ότι θα τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό για τα λάθη της ηγεσίας του».
Όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «αυτή η αβεβαιότητα έχει μαραζώσει την κοινωνία.
Και έχει διαλύσει την οικονομία».
«Οι άνεργοι ξανακάθισαν.
Δημόσια έργα σταμάτησαν.
Οι επενδύσεις αναβλήθηκαν και κάποιοι επιτάχυναν το φευγιό τους.
Η φυγή εγκεφάλων όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης ίσως στοιχίσει στην χώρα, παραπάνω από όσο στοίχισε η διαρροή κεφαλαίων.
Την ίδια περίοδο οι άλλες χώρες της ευρωζώνης αναπτύσσονται και μειώνουν την ανεργία.
Γιατί, αντίθετα με ό,τι πιστεύουν στα κυβερνητικά καφενεία, η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας δεν διατάσσονται από το κράτος και τα κόμματα», είπε μεταξύ άλλων.
«Σήμερα ζούμε την εποχή των λαθών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε ακόμα και συμπλήρωσε ότι «οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι διχασμένοι.
Οι μισοί θέλουν ρήξη και οι μισοί θέλουν Ευρώπη».
Έτσι, κατά τον Στ. Θεοδωράκη, «ερμηνεύεται ίσως και η ταλάντευση του κ. Τσίπρα ο οποίος την μια μιλάει για περήφανη ρήξη και την άλλη για έντιμη συμφωνία».
«Η ελληνική κοινωνία όμως δεν αμφιταλαντεύεται», είπε για να προσθέσει: «Θέλει Ευρώπη και Ευρώ γιατί το δίλημμα δεν είναι Ευρώ ή Δραχμή όπως κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αρέσκονται να λένε.
Το δίλημμα είναι Ευρώ ή Φτώχια. Ευρώ ή μόνιμη λιτότητα.
«Καλύτερα λοιπόν Ευρώπη με θυσίες παρά δραχμή και Μπανανίες» όπως ήταν ένα από τα έξυπνα συνθήματα πριν από λίγο στο Σύνταγμα».
Αναφορικά με την έκβαση της διαπραγμάτευσης ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση έτσι όπως τα κατάφερε, ξέρει ότι αργά ή γρήγορα θα υπογράψει και αυτή ένα μεγαλοπρεπές μνημόνιο» και πρόσθεσε ότι: «Μπορεί να το ονομάσουν Σ.Α.Ν.Ο (Σχέδιο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας) αλλά μνημόνιο θα είναι – οπότε άρχισαν να κατασκευάζουν την νέα ιδεολογία».
Επανέλαβε, δε, ότι «το Ποτάμι στήριξε τον πρωθυπουργό στην προσπάθεια επίτευξης καλύτερης συμφωνίας» και διευκρίνισε λέγοντας ότι «Στηρίζουμε - παρότι ξέρουμε ότι η συμφωνία την οποία μας φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι καλή.
Στηρίζουμε όμως - γιατί ξέρουμε ότι η ρήξη θα είναι η καταστροφική».
Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ρουσφετολογική πολιτική λέγοντας ότι «τη στιγμή που θέλουμε νοσηλευτές, η κυβέρνηση διορίζει αυτούς που τη στήριξαν προεκλογικά» και ότι «προτεραιότητα έχουν οι φίλοι των υπουργών από τα χρόνια του αγώνα και σε πολλές περιπτώσεις οι πελάτες των υπουργών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης