Διεθνή

Κόντρα στην Τσεχία για την Ελλάδα – ΥΠΟΙΚ: Να χρεοκοπήσει – Πρωθυπουργός: Να υπάρξει συμφωνία

Κόντρα στην Τσεχία για την Ελλάδα – ΥΠΟΙΚ: Να χρεοκοπήσει – Πρωθυπουργός: Να υπάρξει συμφωνία
Ο τσέχος πρωθυπουργός Sobotka ζήτησε από τις ευρωπαϊκές χώρες να βοηθά η μία την άλλη και να στηρίξουν την Ελλάδα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων
Υπέρ της άποψης η Ελλάδα να κηρύξει χρεοκοπία εμφανίστηκε σήμερα, Δευτέρα, ο τσέχος υπουργός Οικονομικών, Andrej Babis, μια θέση με την οποία όμως δεν είναι σύμφωνος ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Bohuslav Sobotka.
«Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει τέσσερις φορές τα τελευταία 200 χρόνια και θα έπρεπε, για μια ακόμη φορά, να κηρύξει χρεοκοπία για μια πέμπτη φορά», σημείωσε ο ηγέτης του κόμματος Συμμαχία των Δυσαρεστημένων Πολιτών (ΑΝΟ) και υπουργός Οικονομικών στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Praga.
Από την άλλη πλευρά, ο σοσιαλδημοκράτης Sobotka, εταίρος του Babis στην κυβέρνηση συνασπισμού της Τσεχίας, μιας χώρας που δεν είναι μέλος της ζώνης του ευρώ, έχει δείξει τη διαφωνία του με τον υπουργό του και έχει τονίσει ότι μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν επιζήμια για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο τσέχος πρωθυπουργός εκτιμά ότι μόνο ένα λειτουργικό κράτος μπορεί να περιφρουρεί τα νότια σύνορα της Ευρώπης και ότι μια ελληνική χρεοκοπία θα επιδείνωνε την κρίση με τις αφίξεις μεταναστών στην Ε.Ε.
Μάλιστα, μέσω ανακοίνωσής του, ο Sobotka ζήτησε από τις ευρωπαϊκές χώρες να βοηθά η μία την άλλη και να στηρίξουν την Ελλάδα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ανέφερε το Radio Praga.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης