Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FXStreet: Υψηλό 2 εβδομάδων για τον DAX, λόγω της αισιοδοξίας για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα

FXStreet: Υψηλό 2 εβδομάδων για τον DAX, λόγω της αισιοδοξίας για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα
Καταγράφει κέρδη άνω του 3%, πάνω από τις 11.380 μονάδεςΚαταγράφει κέρδη άνω του 3%, πάνω από τις 11.360 μονάδες
Κέρδη άνω του 3% καταγράφει ο γερμανικός δείκτης DAX στη συνεδρίαση της Δευτέρας, λαμβάνοντας ώθηση από την αισιοδοξία που υπάρχει ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα, μετά την υποβολή νέων προτάσεων από την ελληνική κυβέρνηση.
Περί τις 12:30 μ., ο δείκτης DAX καταγράφει κέρδη 3,04%, στις 11.376 μονάδες, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά νέα υψηλά στις 11.422,50 μονάδες.
Ο δείκτης κινείται ανοδικά εν όψει της συνάντησης αργότερα σήμερα, του έλληνα πρωθυπουργού με ευρωπαίους ηγέτες, αλλά και των έκτακτων συνεδριάσεων Eurogroup και αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας ότι θα αποτραπεί μια χρεοκοπία της χώρας.
Παράλληλα, η υποχώρηση του ευρώ υποστηρίζει τις μετοχές των γερμανικών εξαγωγικών εταιρειών, οδηγώντας τον δείκτη υψηλότερα.
Ο δείκτης DAX διαπραγματεύεται με σαφή θετικό βηματισμό, με τη μετοχή της BMW να είναι η περισσότερο κερδισμένη σήμερα, καταγράφοντας άνοδο μεγαλύτερη του 5%, ακολουθούμενη από τη μετοχή της Deutsche Telekom (+4,11%) και αυτή της BASF SE (+4%).
Όσον αφορά τα τεχνικά επίπεδα, η άμεση αντίσταση για τον δείκτη εντοπίζεται στις 11.460 μονάδες, ενώ στήριξη μπορεί να βρει στα επίπεδα των 11.200 και 11.000 μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης