Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Τα ψέματα τελείωσαν – Επιμένει στην πρόταση για μεγάλη εθνική συνεννόηση

Σαμαράς: Τα ψέματα τελείωσαν – Επιμένει στην πρόταση για μεγάλη εθνική συνεννόηση
Η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να οδηγήσει σε καταστροφή της χώρας τονίζει ο κ.Σαμαράς
Επιμένει στην πρόταση του προς το ΣΥΡΙΖΑ για μεγάλη εθνική συνεννόηση ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» ο κ.Σαμαράς αφού σημειώνεται ότι «τα ψέματα τελείωσαν», επισημαίνει ότι «η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να οδηγήσει σε καταστροφή την χώρα».
«Προτείναμε τη μεγάλη εθνική συνεννόηση για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να απαλλαγεί από τα "βαρίδια" και τις ιδεοληψίες του.
Και να σώσουμε όλοι μαζί τη χώρα έστω και την ύστατη στιγμή.
Δεν μας απάντησαν ακόμα…» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς, τονίζοντας ότι η πρόταση αυτή ισχύει για όλους όσους θέλουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον για την Ελλάδα.
«Παραμονή στο ευρώ, με τολμηρές μεταρρυθμίσεις, εκτενείς ιδιωτικοποιήσεις, όχι με φοροκαταιγίδα και μεγάλο κομματικό κράτος.
Αυτό που ήταν πάντα το μεγάλο "ζητούμενο" για τη χώρα, αυτό που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση σε πολύ δύσκολες συνθήκες, τώρα είναι η ώρα να ξεμπλοκάρει μια για πάντα.
Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης και όχι οπαδός αποτυχημένων "μοντέλων" της Λατινικής Αμερικής» τονίζει ο κ.Σαμαράς.
«"Για την Ελλάδα που έχει ισχυρούς συμμάχους και γεωπολιτικό ρόλο.
Που δεν είναι απομονωμένη από όλους και ευάλωτη από παντού.
Για την αληθινά υπερήφανη Ελλάδα που δημιουργεί, παράγει ανταγωνιστικά και εξάγει.
 Όχι για μία Ελλάδα που απαιτεί συνεχώς για δανεικά» τονίζει ο κ.Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η οικονομία της χώρας δεν αντέχει άλλο το μαρτύριο της ασφυξίας και ότι η κοινωνία και η δημοκρατία «δεν αντέχουν πια τα τερατώδη ψέματα που δηλητηρίασαν την κοινωνική συνοχή, τη διέσυραν στο εξωτερικό και τώρα πια διαψεύδονται με πάταγο…».
Πάντως ο κ.Σαμαράς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υποσχέθηκε καλύτερη συμφωνία εντός ευρώ και τώρα φέρνει «πολύ χειρότερη συμφωνία μέσα σε νέο μνημόνιο ή τον εφιάλτη της χρεοκοπίας εντός ή εκτός ευρώ».
Ο κ. Σαμαράς υπενθυμίζει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέλαβε τη χώρα το 2012 με ελλείμματα 9,5% του ΑΕΠ και ύφεση 7% και δυόμισι χρόνια αργότερα την έφερε σε πρωτογενή πλεονάσματα, σε ανάκαμψη και, όπως τονίζει, την έφτασε ένα βήμα πριν βγει οριστικά από τα μνημόνια.
«Αυτή ήταν η δήθεν "αποτυχία" της προηγούμενης κυβέρνησης που κατήγγειλλε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά» τονίζει ο κ.Σαμαράς, υπογραμμίζοντας αναφορικά με τη σημερινή κυβέρνηση, ότι παρέλαβε τον Ιανουάριο του 2015 σε ασύγκριτα καλύτερες συνθήκες και κατάφερε μέσα σε πέντε μήνες να τη φέρει πίσω στα ελλείμματα, στην ύφεση και στην ανάγκη νέου μνημονίου.
«Αυτή είναι η δήθεν "επιτυχία" της "διαπραγμάτευσης" του ΣΥΡΙΖΑ» υπογραμμίζει ο κ.Σαμαράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης