Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αντισυνταγματικοί κρίθηκαν οι νόμοι που ευνοούν την εισαγωγή πολύτεκνων και τρίτεκνων τέκνων στη Σχολή της ΕΛ.ΑΣ

Αντισυνταγματικοί κρίθηκαν οι νόμοι που ευνοούν την εισαγωγή πολύτεκνων και τρίτεκνων τέκνων στη Σχολή της ΕΛ.ΑΣ
Η αντισυνταγματικότητα συνίσταται στο ότι οι θέσεις απευθύνονται μόνο σε συγκεκριμένους υποψηφίους και έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας 
Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος που μεριμνεί υπέρ των παιδιών των πολυτέκνων για την εισαγωγή τους στις αστυνομικές σχολές και τη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής.
Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας, απεφάνθη ότι η εισαγωγή σε αυτές τις σχολές με ποσοστό 10% επί του συνόλου των θέσεων για τους πολύτεκνους και 4% για τα παιδιά τρίτεκνων οικογενειών, είναι παράνομες.
Σύμφωνα με τους δικαστές, η αντισυνταγματικότητα των διατάξεων συνίσταται στο ότι οι θέσεις αυτές απευθύνονται μόνο σε συγκεκριμένους υποψηφίους γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, που γίνεται η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα, η εισαγωγή στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.
Το 2014-2015 κρίθηκαν αντισυνταγματικές διατάξεις κι άλλων νόμων που αφορούσαν την εισαγωγή παιδιών πολυτέκνων και τρίτεκνων οικογενειών και στις στρατιωτικές σχολές σε ποσοστό 35%.
Τέλος, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Διαμαντοπούλου βάσει του οποίου συστήνονταν θέσεις στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. μόνο για υποψήφιους που ήταν παιδιά τέκνα πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης