Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κορωνάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Σημαντική εξέλιξη το Συμβούλιο Κορυφής τη Δευτέρα - Το ζήτημα είναι πολιτικό

Κορωνάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Σημαντική εξέλιξη το Συμβούλιο Κορυφής τη Δευτέρα - Το ζήτημα είναι πολιτικό
«Κυβέρνηση και κόμμα σε διαρκή συνεννόηση»
«Η κυβέρνηση εκτιμά ως σημαντική εξέλιξη το Συμβούλιο Κορυφής τη Δευτέρα» ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κορωνάκης, σε συνέντευξή του για την Κυριακάτικη Kontranews.
Όπως τόνισε, «από την ελληνική πλευρά έχουν κατατεθεί όλα τα λεπτομερή σχέδια που απαντάνε και στο δημοσιονομικό και το τεχνικό επίπεδο.
Από την αρχή όμως λέμε, ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι τεχνικών οικονομικών λεπτομερειών.
Έτσι η απόφαση θα πρέπει να είναι πολιτική και να ληφθεί σε κορυφαίο επίπεδο.
Ήρθε η ώρα της πολιτικής Ευρώπης και των ηγετών της να αποφασίσουν, ότι θέλουν τη συνοχή, την σταθερότητα και κυρίως τη δημοκρατία».
Όπως είπε «θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία και γι’ αυτό αποδεχτήκαμε κανόνες της ευρωζώνης με τους οποίους διαφωνούμε απαιτώντας ταυτόχρονα να υπάρχει σεβασμός από την πλευρά των δανειστών στη λαϊκή εντολή».
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «μπορούν να γίνουν αποδεκτές κάποιες υποχωρήσεις, αλλά με την προϋπόθεση, ότι αυτές θα είναι τα ενιαία προαπαιτούμενα για το ζήτημα του χρέους και το αναπτυξιακό σχέδιο».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι  «ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε το υπουργικό συμβούλιο θα καταλήξουν σε μια συμφωνία που δεν θα είναι εντός των ορίων της λαϊκής εντολής».
Περαιτέρω, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση σε καμιά περίπτωση δεν θα θέσει σε κίνδυνο μισθούς και συντάξεις, καθώς και ότι «έχει καταφέρει να πληρώσει όλες τις βαριές υποχρεώσεις της χώρας χωρίς ένα ευρώ χρηματοδότηση», προσθέτοντας ότι τώρα «πρέπει να δείξουν την αξιοπιστία τους και οι δανειστές».
Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει σχέδιο Β' με τη χώρα εκτός ευρώ, ο κ. Κορωνάκης απάντησε ότι αυτό «θα πρέπει κανονικά να απευθύνεται στους δανειστές στην περίπτωση που εμμείνουν στις παράλογες απαιτήσεις και θελήσουν να προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό της Ευρώπης».
Μεταξύ άλλων, τόνισε πως «η κυβέρνηση μέχρι τέλους θα εργάζεται για μια συμφωνία που θα βγάζει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια».
Σύμφωνα με τον κ. Κορωνάκη, «κυβέρνηση και κόμμα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση»,.
Τέλος, για τον Γιάνη Βαρουφάκη ανέφερε ότι είναι μέρος μια ομάδας που όλο αυτό το διάστημα έχει δουλέψει πολύ και σκληρά, έχει εισφέρει σε ιδέες και προτάσεις, έχει βρεθεί όπου χρειάστηκε για να δημοσιοποιήσει και διεθνοποιήσει το ελληνικό ζήτημα, έχει συγκρουστεί με σκληρούς εκβιασμούς και υποτιμητικές αξιώσεις, έχει δεχθεί σκληρές και αθέμιτες επιθέσεις.
Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «ο απολογισμός της σκληρής δουλειάς θα γίνει με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης