Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης (υπ. Εσωτερικών): «Όχι» σε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας και σε εκβιαστικές προθεσμίες

Βούτσης (υπ. Εσωτερικών): «Όχι» σε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας και σε εκβιαστικές προθεσμίες
Τι λέει ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης
Απορρίπτει τα σενάρια "για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας" ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης, ενώ τονίζει ότι «δεν δεχόμαστε εκβιαστικές προθεσμίες και ημερομηνίες "σταθμούς" ενόψει της εργώδους προσπάθειας να επιτευχθεί μια έντιμη και προωθητική συμφωνία".
Ειδικότερα, ο κ. Βούτσης μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News", αναφέρει χαρακτηριστικά «βεβαίως θέλουμε να αποτραπεί μια τυπική χρεοκοπία της χώρας εντός ή εκτός ευρώ.
Ελπίζω όμως, να υπάρχουν ενήλικες στο ΔΝΤ που να αντιλαμβάνονται ότι κατά μόνας και οικογενειακώς, έχουν χρεοκοπήσει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας".
Σχετικά με τα σενάρια "για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας", απαντά "ξεχάστε το".
Κατά τον ίδιο, "η εποχή κατά την οποία διόριζαν οι εταίροι-δανειστές, στη γι' αυτούς θεωρούμενη αποικία, τις κυβερνήσεις της αρεσκείας τους έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί για τη χώρα".
Ακόμη, χαρακτηρίζει "άκρως υποκριτική ρητορεία" την πρόταση Σαμαρά για "μεγάλη εθνική συνεννόηση"
Μάλιστα, τον κατηγορεί πως ζητά "επί της ουσίας τη σύμπραξη σε μια γραμμή εθελοδουλίας, ενόψει των ακραίων προτάσεων των εταίρων-δανειστών και της πολιτικής της μεροληψίας υπέρ των μεγάλων κεφαλαιούχων που τυγχάνει αρκετοί από αυτούς να είναι μεγάλοι οφειλέτες και μεγάλοι φοροδιαφεύγοντες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης