Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλβανία: Αύριο, Κυριακή 21 Ιουνίου, οι δημοτικές εκλογές – Πάνω από 3,3 εκατ. πολίτες θα ψηφίσουν

Αλβανία: Αύριο, Κυριακή 21 Ιουνίου, οι δημοτικές εκλογές – Πάνω από 3,3 εκατ. πολίτες θα ψηφίσουν
Συμμετέχουν 63 κόμματα
Πάνω από 3,3 εκατομμύρια πολίτες αναμένεται να προσέλθουν αύριο, Κυριακή 21 Ιουνίου, στις κάλπες, για την ανάδειξη νέων δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων στους 61 δήμους της Αλβανίας.
Στις εκλογές συμμετέχουν 63 κόμματα, εκ των οποίων σχηματίζονται στην πλειοψηφία τους δύο μεγάλοι συνασπισμοί, η «Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Αλβανία» (ASHE) και η «Συμμαχία για Απασχόληση και Αξιοπρέπεια» (APD).
Ειδικότερα, η ASHE αποτελείται από 37 κόμματα υπό την ηγεσία του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ η APD από 15 κόμματα με το Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης να ηγείται.
Επιπλέον, 11 κόμματα έχουν κατεβεί αυτόνομα.
Μεταξύ αυτών, το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ-Ομόνοια) που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας και διεκδικεί τέσσερις δήμους και συγκεκριμένα, Δρόπολης, Φοινίκης, Κονίσπολης και Χειμάρρας.
Σημειώνεται ότι στους ίδιους δήμους οι υποψήφιοι και των αλβανικών κομμάτων, με εξαίρεση της Κονίσπολης, είναι ελληνικής καταγωγής.
Πάντως, ενόψει εκλογών και όσο πλησίαζε η ημέρα διεξαγωγής τους, τόσο ενισχύονταν οι εντάσεις, με την αντιπολίτευση να ρίχνει τα βέλη της στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι έχει βάλει σε λειτουργία μηχανισμούς όχι μόνο για τη χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και για την εξαγορά ψήφου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης