Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος (υπ. άμυνας): Η ΕΑΒ θα ξεκινήσει συνομιλίες για την συμπαραγωγή γαλλικών αεροσκαφών στην Ελλάδα

Καμμένος (υπ. άμυνας):  Η ΕΑΒ θα ξεκινήσει συνομιλίες για την συμπαραγωγή γαλλικών αεροσκαφών στην Ελλάδα
Δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Π. Καμμένου, από το Παρίσι
Σειρά συνεργιών όσον αφορά την εκπαίδευση και την ανταλλαγή Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τα κοινά προγράμματα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, αποφάσισαν ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, Jean-Yves Le Drian, στο Παρίσι.
Όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Le Drian, «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλα τα θέματα της αμυντικής συνεργασίας των δυο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Είναι σημαντικό ότι η Γαλλία, εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι δίπλα στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε συνέργιες όσον αφορά την εκπαίδευση και την ανταλλαγή Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα κοινά προγράμματα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Να προχωρήσουμε τα εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια και παράλληλα να εμπλέξουμε την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία σε κοινές παραγωγές με τη Γαλλική Αμυντική Βιομηχανία».
Στα επίπεδα της κρατικής βιομηχανίας, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η ΕΑΒ θα ξεκινήσει συνομιλίες για την συμπαραγωγή γαλλικών αεροσκαφών στην Ελλάδα, ενώ οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες θα εμπλακούν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.
Για τα υπό εξέλιξη αμυντικά προγράμματα, όπως είπε, προχώρησαν «σε συνεργασίες για να επιλυθούν θέματα που αφορούν προμήθειες στις οποίες υπάρχει τεράστια καθυστέρηση, υπάρχει μεγάλη ζημία του ελληνικού δημοσίου, όπως τα ελικόπτερα NΗ-90 και παράλληλα πολλά από τα συστήματα είναι καθηλωμένα σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπει η διαθεσιμότητα του ΝΑΤΟ».
«Πιστεύω ότι μέσα στους επόμενους μήνες με το πλαίσιο που βάλαμε σε αυτή τη συνεργασία θα σταματήσουν τα φαινόμενα της έλλειψης διαθεσιμότητας, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία και στη θάλασσα αλλά και στον αέρα και παράλληλα θα μπορέσουμε να επανενεργοποιήσουμε τις στενές σχέσεις των δύο χωρών», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης