Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Ορόσημο στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων η συμφωνία Ελλάδας – Ρωσίας

Λαφαζάνης: Ορόσημο στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων η συμφωνία  Ελλάδας – Ρωσίας
Τι δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Λαφαζάνης
«Η σημερινή συμφωνία  Ελλάδας – Ρωσίας για τον αγωγό με ρώσικο φυσικό αέριο που θα διέρχεται από το ελληνικό έδαφος είναι ιστορικού χαρακτήρα», δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, από την Πετρούπολη, στα Διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Κατά τον ίδιο, «η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα ορόσημο στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων και ένα άλμα για την ενεργειακή επάρκεια, τη συνεργασία, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή μας και την Ευρώπη».
Τόνισε δε, πως δεν στρέφεται εναντίον καμιάς τρίτης χώρας, αλλά υποβοηθά το συμφέρον όλων των πλευρών στον ευρωπαϊκό χώρο.
Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό, «αναδεικνύεται σε πλουραλιστικό ενεργειακό κόμβο, πράγμα που είναι αποτέλεσμα μιας ανεξάρτητης και πολυδιάστατης ενεργειακής στρατηγικής».
Όπως είπε, το έργο του αγωγού είναι από τα μεγαλύτερα στην μεταπολιτευτική Ελλάδα και θα προσφέρει μεγάλα, ίσως τα μεγαλύτερα από το οποιοδήποτε άλλο έργο, οφέλη στα εθνικά συμφέροντα, στην ελληνική οικονομία και στον ελληνικό λαό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης