Τελευταία Νέα
Διεθνή

Santamaria (Ισπανία): Πρέπει να εργαστούμε για την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Ελλάδα

Santamaria (Ισπανία): Πρέπει να εργαστούμε για την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Ελλάδα
Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα υπεσχημένα και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν, τόνισε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης
Την ανάγκη να εργαστούν όλοι για να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της τόνισε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Soraya Saenz de Santamaria.
Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών, η Ευρώπη πάντα είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Ελλάδα, επιδεικνύοντας μια μεγάλη προσπάθεια αλληλεγγύης και πάντα με επωφελή τρόπο για τη χώρα.
Όλες οι χώρες, σημείωσε, έχουν διατηρήσει πάντα την ίδια στάση έναντι της Ελλάδας, η οποία πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της, όπως και τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί.
Η Αθήνα, όμως, πρέπει επίσης να φέρει εις πέρας τις εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις, που είναι πολύ σημαντικές κυρίως για τη χώρα και οι οποίες θα της επιτρέψουν να αναπτυχθεί, να είναι περισσότερο ανταγωνιστική και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.
Μάλιστα, όπως ανέφερε, ακριβώς η έλλειψη μεταρρυθμίσεων είναι αυτή που έφερε την Ελλάδα στην παρούσα κατάσταση.
Όσον αφορά την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά και της Συνόδου Κορυφής τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου, σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει η όποια υπόθεση, καθώς τόσο το Eurogroup όσο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «εργάζονται με βάση την πραγματικότητα».
Τέλος, η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης αναγνώρισε ότι η κατάσταση της Ελλάδας έχει δημιουργήσει μεταβλητότητα στις αγορές, ωστόσο «όχι για τις δημοπρασίες ομολόγων της Ισπανίας, ούτε όσον αφορά τις προοπτικές για την ανάπτυξη της οικονομία της».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης