Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ξένες αγορές δείχνουν… αισιοδοξία για συμφωνία – Κάτι (ίσως) ξέρουν οι ισχυροί

Οι ξένες αγορές δείχνουν… αισιοδοξία για συμφωνία – Κάτι (ίσως) ξέρουν οι ισχυροί
Η βελτιωμένη τελευταία κίνηση των διεθνών αγορών, ίσως μαρτυρά ότι οι ισχυροί βλέπουν - έστω και την ύστατη ώρα - συμφωνία
Μπορεί η ελληνική αγορά να «τρελαίνει» κόσμο μη δείχνοντας «ορθόδοξη» συμπεριφορά, παρουσιάζοντας ένα τρομακτικό volatility, όμως οι ξένες αγορές τις τελευταίες ημέρες μαρτυρούν… αισιοδοξία!
Και όταν λέμε ξένες αγορές, όπως Wall Street και Xetra DAX μιλάμε για τρισ. δολάρια και ευρώ, μιλάμε για τεράστια νούμερα, μιλάμε για τους κορυφαίους «παίκτες» του κόσμου!
Αυτοί οι παίκτες, έχουν ασφαλώς και το καλύτερο… ρεπορτάζ.
Χωρίς να θέλουμε να υπεραπλουστεύσουμε την κρισιμότητα αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν στην επίτευξη συμφωνίας, η κίνηση των διεθνών αγορών, είναι ενθαρρυντική για συμφωνία.
Και οι δύο πλευρές δεν έχουν να κερδίσουν αν υπάρξει ρήξη και… εκτροπή της χώρας μας, οπότε, έστω την ύστατη ώρα, βρεθεί φόρμουλα – έστω μιας παράτασης λίγων μηνών, ώστε να δοθεί πολιτικός χρόνος στην κυβέρνηση και ανάσα ρευστότητας για να λειτουργήσει η οικονομία.
Ο Dow Jones χθες έκλεισε για 3η συνεχή ημέρα ανοδικά, επανερχόμενος πάνω από τις 18.100 μονάδες, με σημαντική άνοδο 1%.
Ο Nasdaq επίσης με τρεις σερί συνεδριάσεις επανήλθε στις 2.121 μονάδες.
Ο σημαντικότερος δείκτης ευρωπαϊκού χρηματιστηρίου ο δείκτης Xetra DAX που είχε πληγεί σημαντικά εσχάτως λόγω του ελληνικού ζητήματος, χάνοντας περί τις 1500 μονάδες από τα ιστορικά υψηλά, κάνει διήμερο ντεμαράζ.
Χθες έκλεισε στο +1,11% κλείνοντας στις 11.100 μονάδες, ενώ σήμερα κερδίζει εκ νέου 1,06% στις 11.225 μονάδες.
Παράλληλα, ο CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 1.18% σήμερα στις 4.860 μονάδες.
Πάντως, για να το ξεκαθαρίσουμε, αν υπήρξε σαφής και ξεκάθαρη προεξόφληση και πίστη ότι έρχεται συμφωνία, η κίνηση - ειδικά των ευρωπαϊκών δεικτών - θα ήταν πιο δυνατή!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης