Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

H τριπλή λήξη παραγώγων, το rebalancing στην Alpha Bank λόγω Eurostoxx 600 και το «τρελό» volatility

H τριπλή λήξη παραγώγων, το rebalancing στην Alpha Bank λόγω Eurostoxx 600 και το «τρελό» volatility
Περιορισμένου εύρους ήταν οι αναταράξεις λόγω της τριπλής λήξης παραγώγων σε δείκτες και μετοχές για τον Ιούνιο σε Ελλάδα και εξωτερικό - Σήμερα και αναδιάρθρωση του δείκτη Eurostoxx 600
Άλλη μία ιδιαίτερων συνθηκών συνεδρίαση – όπως οι περισσότερες το τελευταίο διάστημα – είναι η σημερινή για το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς είχαμε την τριπλή λήξη στις σειρές παραγώγων σε δείκτες και μετοχές για τον μήνα Ιούνιο στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Triple witching), ενώ θα πραγματοποιηθεί και η αναδιάρθρωση του δείκτη Eurostoxx 600.
Οι δημοπρασίες για τη λήξη παραγώγων (για την Ελλάδα) πραγματοποιήθηκαν σήμερα μεταξύ 13:45 και 14:00 φέροντας περιορισμένου εύρους αναταράξεις, με το Γ.Δ. να "βουτά" έως το -0,80% αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους.
Το εντυπωσιακό της λήξης παραγώγων ήταν ότι το spread μεταξύ του μήνα που έληγε (Ιουνίου) και του επόμενου ήταν μεγάλο!
Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι ρόλαραν πολλές long θέσεις, κάτι το οποίο εκφράζει και αισιοδοξία.
Επίσης, το συμβόλαιο του επόμενου μήνα FTASE1507 διαπραγματεύεται με premium!
Σήμερα, στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης αναμένεται ισχυρό rebalancing στη μετοχή της Alpha Bank λόγω της διαγραφής της από το δείκτη Eurostoxx 600.
Θυμίζουμε ότι χθες υπήρξε διαφοροποίηση στις τράπεζες, καθώς η Alpha Bank λόγω αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων με αφορμή τον Eurostoxx 600 διακίνησε το μεγαλύτερο όγκο στον κλάδο με 75 εκατ. τεμάχια, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Eurobank με 73,3 εκατ. τεμάχια!
Η μετοχή της Alpha Bank καταγράφει πτώση 35,35% στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, καθώς ισχυρά χαρτοφυλάκια ρευστοποιούν, ενώ χθες έκλεισε με πτώση -5,31% ενώ έφτασε να χάνει 9,79% και να κερδίζει 8,85%!
Γενικότερα και η σημερινή συνεδρίαση θα είναι αυξημένου ενδιαφέροντος, εν μέσω των δυσμενών σεναρίων για τις τράπεζες, τα «στοιχήματα» για το αν θα υπάρξει συμφωνία, αλλά και τις αντικρουόμενες ειδήσεις.
Άλλωστε, χθες είχαμε μια συνεδρίαση για πολύ γερά νεύρα καθώς καταγράφηκαν πολυάριθμες εναλλαγές προσήμων, τρομερό volatility ενώ υπήρξε και εντυπωσιακό «μάζεμα» από τα χαμηλά ημέρας και 33 μηνών!
Ο Γενικός Δείκτης είχε χθες διακύμανση άνω του 7% και έκλεισε στις 683,43 μονάδες με άνοδο 0,37%, σε μια συνεδρίαση που είχε χαμηλό ημέρας στις 651,78 μονάδες (-4,27%), ενώ στο υψηλό ημέρας βρέθηκε στις 699,67 μονάδες (+2,76%)!
Καταγράφηκαν πρωτοφανείς καταστάσεις στον τραπεζικό κλάδο, με τη μετοχή της Πειραιώς να φτάσει να χάνει έως 9,03% και να κερδίζει 9,97%, με συνολική διακύμανση ημέρας 19%!

Πρώτη ενημέρωση Παρασκευή 19 Ιουνίου 11:13 π.μ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης