Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Κόκκινη γραμμή της κοινωνίας η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ - Συνάντηση με Πρ. Παυλόπουλο

Σαμαράς: Κόκκινη γραμμή της κοινωνίας η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ - Συνάντηση με Πρ. Παυλόπουλο
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στο ευρώ ότι για το κόμμα του αποτελεί αδιαπραγμάτευτη κόκκινη γραμμή
Η παραμονή της χώρας στηνΕυρωζώνη αποτελεί εθνική «κόκκινη» γραμμή, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντηση που είχε, το απόγευμα της Πέμπτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον Αντ. Σαμαρά του είπε: «Είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε αυτό που σας αναλογεί για να διασφαλιστεί η σταθερή πορεία εντός της Ευρώπης και εντός της Ευρωζώνης» και επανέλαβε όσα έχει πει τις τελευταίες ημέρες σε διαδοχικές συναντήσεις του με αρχηγούς κομμάτων ότι θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο (σ.σ. να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ) στο πλαίσιο και στα όρια των αρμοδιοτήτων του.
«Λυπάμαι, κ. Πρόεδρε, που σας βλέπω κάτω από τις σημερινές δραματικές συνθήκες, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσει ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής μας πολιτικής, που είναι η σύμπλευση, η συμπόρευσή μας, με την Ευρώπη. Πράγμα που θα γινόταν πραγματικά ένας εφιάλτης για όλο τον ελληνικό λαό, για την αξιοπιστία της χώρας, για το μέλλον των παιδιών μας, αλλά και για την ασφάλεια της χώρας, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που περνάει και η γειτονιά μας», είπε ο Αντ. Σαμαράς.
«Είμαι της άποψης- με πολύ μεγάλη θέρμη το υποστηρίζω- ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη, στο ευρώ κι ότι αυτή είναι μια θέση που για μας αποτελεί μια αδιαπραγμάτευτη εθνική «κόκκινη» γραμμή, που την υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και ως εκ τούτου, καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να την αμφισβητήσει, πόσω μάλλον να τη βάλει σε κίνδυνο», υπογράμμισε ακολούθως.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης