Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες στις ευρωαγορές, λόγω Ελλάδας – Στο επίκεντρο η συνεδρίαση του Eurogroup

Νέες απώλειες στις ευρωαγορές, λόγω Ελλάδας – Στο επίκεντρο η συνεδρίαση του Eurogroup
Πολλοί επισημαίνουν ότι η συνεδρίαση των υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης ίσως αποτελεί την καλύτερη δυνατή ευκαιρία για μια συμφωνία
Αρνητική τροχιά διαγράφουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup, στην οποία θα κυριαρχήσει το ελληνικό θέμα.
Πολλοί αναλυτές και όχι μόνον, επισημαίνουν ότι μετά το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, σήμερα, στο Βρυξέλλες, ίσως αποτελεί την καλύτερη δυνατή ευκαιρία για τη λύση του γόρδιου δεσμού.
Οι επενδυτές, όπως είναι φυσικό, έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη συνεδρίαση και στο αν οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ μπορούν να βρουν μια λύση στο αδιέξοδο σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η Ελλάδα.
Πολλοί είναι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι που επισημαίνουν τις αρνητικές συνέπειες, τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη, από μια χρεοκοπία ή και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ δεν λείπουν και οι φωνές, όπως του γερμανού κεντρικού τραπεζίτη, Jens Weidmann, ο οποίος σημείωσε ότι η ΕΚΤ δεν θα μπορεί να παρέχει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα αν οι πολιτικές διαπραγματεύσεις καταρρεύσουν.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:35 π.μ., ο δείκτης DAX καταγράφει απώλειες 0,36%, στις 10.938,80 μονάδες, ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,12%, στις 6.672,60 μονάδες και ο Cac 40 υποχωρεί κατά 0,45%, στις 4.769,30 μονάδες.
Στις αγορές του ευρωπαϊκού νότου, ο IBEX 35 κινείται χαμηλότερα κατά 0,24%, στις 10.786,50 μονάδες και ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,27%, στις 22.154 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά 0,62%, στις 381,36 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης