Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Προκλητική η Ελλάδα, κατηγορείται ότι έχει σπάσει όλους τους κανόνες

CNBC: Προκλητική η Ελλάδα, κατηγορείται ότι έχει σπάσει όλους τους κανόνες
Πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει στο ευρώ, τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του CDU/CSU, M. Fuchs
Αυξάνεται η οργή και η ανησυχία στην Ευρώπη σχετικά με το τέλος της ελληνικής κρίσης, επισημαίνεται σε δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNBC, στο οποίο επισημαίνεται ότι η Ελλάδα παραμένει προκλητική, παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις της με τους πιστωτές παραμένουν σε αδιέξοδο.
Σε δηλώσεις του στο CNBC, ο αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβερνητικής συμμαχίας CDU/CSU, Michael Fuchs, σημειώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.
«Δεν είναι θέμα αν είμαστε έτοιμοι (σ.σ. αν η Ελλάδα αφήσει το ευρώ), αλλά η Ελλάδα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «αν δεν προσέλθει με νέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις που έχουμε συμφωνήσει… και τώρα σπάνε τις συμβάσεις που έχουν συνάψει μαζί μας. Σπάνε όλους τους κανόνες».
Αναφερόμενος στον έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, ο Michael Fuchs σημείωσε ότι η στάση του είναι ακατανόητη.
«Θέλουμε η Ελλάδα να έρθει με προτάσεις και δεν είναι πλήρως κατανοητό ο Βαρουφάκης να λέει σήμερα το πρωί ότι δεν θα φέρει νέες προτάσεις και παρ' όλα αυτά να περιμένει από εμάς να του κάνουμε προτάσεις», σημείωσε.
«Έχουμε καταστήσει απολύτως σαφές ότι πρώτα απ' όλα αυτό που θέλουμε είναι πρωτογενές πλεόνασμα για την Ελλάδα, όμως θέλουμε από εκείνον να κάνει κάτι με τις συντάξεις, με τον ΦΠΑ (φόρος πωλήσεων) και πρέπει να εξασφαλίσει ότι θα έχει φορολογικά έσοδα».
Από την πλευρά του, ο Ian Bremmer του Eurasia Group σημειώνει ότι η τακτική της Ελλάδας να παρατείνει τις διαπραγματεύσεις ώστε να λάβει περισσότερη ευελιξία, λειτουργεί.
«Αυτή η τακτική των Ελλήνων έχει δουλέψει», σημειώνει και συμπληρώνει ότι «οι Γερμανοί έχουν υποχωρήσει σχετικά με τα δημοσιονομικά, τους όρους της ευελιξίας, του πώς θα υπάρξει ένας βιώσιμος προϋπολογισμός».
«Οι Γερμανοί δεν επιθυμούν ένα Grexit στης Merkel τα χαρτιά», τονίζει και προσθέτει ότι «ως αποτέλεσμα, εκτιμώ ότι κινούμαστε στην κατεύθυνση μιας συμφωνίας, όμως κανείς δεν θέλει πραγματικά να πει ότι ο χρόνος έχει εξαντληθεί και δεν έχουμε φθάσει ακόμη εκεί».

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης