Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ήσυχος για ΕΛΒΟ: Η εκκαθάριση και η ιδιωτικοποίηση δεν είναι μονόδρομος

Ήσυχος για ΕΛΒΟ: Η εκκαθάριση και η ιδιωτικοποίηση δεν είναι μονόδρομος
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου
Υπέρ της εξωστρέφειας της ΕΛΒΟ και της ενίσχυσης της παραγωγής τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας ότι η εκκαθάριση και η ιδιωτικοποίηση που είχαν δρομολογηθεί «δεν είναι μονόδρομος» και ότι «υπάρχει έδαφος για ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων στη Σίνδο (Θεσσαλονίκη), αφού ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία θα παραμείνει στα χέρια του ελληνικού Δημοσίου, αναφέρθηκε στις δυνατότητες για διεθνείς συμμαχίες τόσο για συμπαραγωγές όσο και για κοινές παρουσίες σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Είμαστε, είπε, ανοιχτοί σε συμπαραγωγές και συνεργασίες, «αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις».
«Είναι η ώρα των έργων, αρκετή διάγνωση κάναμε.
Τώρα επείγει μια διαδικασία, νομοθετική και πρακτική, προκειμένου να γίνει πράξη η επιβίωση και η ανάπτυξη αυτής της επιχείρησης.
Οι δυνατότητες για την ΕΛΒΟ είναι τεράστιες, δεν έχουμε ούτε καν αγγίξει το 5% των δυνατοτήτων που υπάρχουν για εξωστρέφεια και συνεργασίες ήδη έχει υπογραφεί σχετική συμφωνία με την αιγυπτιακή κυβέρνηση για την παράδοση από την πλευρά μας 90 τροχοφόρων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, ελληνικής κατασκευής που δεν τα έχουμε σε χρήση, τα οποία αφού να αναβαθμιστούν θα πωληθούν στην Αίγυπτο, ενώ έχουμε τη δυνατότητα επέκτασης αυτής τη σύμβασης και για άλλα 200-220 οχήματα.
Επίσης είμαστε σε συζητήσεις με το Κατάρ, τη Ρωσία και την Κίνα. Οι δυνατότητες συμπαραγωγής, απόκτησης τεχνολογίας και τεχνογνωσίας είναι τεράστιες.
Το κυριότερο είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για μια Θεσσαλονίκη που μαστίζεται από ανεργία όπως και τα άλλα αστικά κέντρα της χώρας μας», τόνισε ο υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με εργαζομένους της εταιρείας.
Επίσης έκανε γνωστό ότι την Πέμπτη θα επισκεφτεί την ΕΛΒΟ ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας ο οποίος θα αναφερθεί στις δραστηριότητες της ΕΛΒΟ που αφορούν στη συνεργασία της επιχείρησης με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από την πλευρά τους έθεσαν σαν βασικές προτεραιότητες, την οριστική παύση των διαδικασιών εκκαθάρισης, τον διορισμό διοίκησης και την κατάρτιση ενός προγράμματος παραγωγικής ανάταξης της ΕΛΒΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης