Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Στείλτε στην πατρίδα τους όσους δεν δικαιούνται άσυλο και δεχθείτε πρόσφυγες

Κομισιόν: Στείλτε στην πατρίδα τους όσους δεν δικαιούνται άσυλο και δεχθείτε πρόσφυγες
Σκληραίνει η γραμμή της Κομισιόν προκειμένου οι χώρες να δέχονται μόνο πρόσφυγες και όχι μετανάστες που ψάχνουν ένα καλύτερο αύριο
Επιτάχυνση της λεγόμενης «πολιτικής επιστροφής» των μεταναστών ζητά από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Κομισιόν, υιοθετώντας πιο σκληρή γραμμή, προκειμένου σύμφωνα με το Reuters να πείσει τις απρόθυμες χώρες να φιλοξενήσουν νέους πρόσφυγες από τη Συρία και την Ερυθραία.
Το πρακτορείο επικαλείται ότι έχει περιέλθει στη γνώση του επιστολή του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην οποία δίνεται η γραμμή στείλτε πίσω στην πατρίδα τους όσους μετανάστες δεν δικαιούνται άσυλο και κάντε χώρο για τους πρόσφυγες.
Την επιστολή αυτή φέρεται να έστειλε ο Έλληνας επίτροπος στους Ευρωπαίους υπουργούς πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των 28 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Λουξεμβούργο όπου επίσης θα τεθεί το θέμα της Frontex.
Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει ζητήσει να τροποποιηθεί η εντολή που έχει η υπηρεσία προκειμένου να της επιτραπεί να διεξάγει επιχειρήσεις απέλασης μεταναστών με δική της πρωτοβουλία.
Η Κομισιόν θέλει από τις χώρες να συμφωνήσουν για τη μετεγκατάσταση 40.000 ανθρώπων που έχουν ζητήσει άσυλο (24.000 από την Ιταλία και 16.000 από την Ελλάδα) μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και να δεχτούν να φιλοξενήσουν περισσότερους μετανάστες.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης