Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έχασε και τις 11.000 μονάδες ο DAX – Ισχυρότατοι τριγμοί σε όλο το διεθνές σύστημα αν «φύγει» η Ελλάδα

Έχασε και τις 11.000 μονάδες ο DAX – Ισχυρότατοι τριγμοί σε όλο το διεθνές σύστημα αν «φύγει» η Ελλάδα
Ασχέτως με το τι λέγεται, οι αναταράξεις στις διεθνείς αγορές θα είναι τεράστιες αν τυχόν και «φύγει» η Ελλάδα - Σε χαμηλό 4μήμου ο δείκτης DAX!
Όποιος ισχυρίζεται ότι το διεθνές σύστημα θα ξεπεράσει… ανώδυνα, εύκολα ή χωρίς ισχυρές αναταράξεις μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, σφάλει!
Νέες μεγάλες απώλειες σημειώνει σήμερα ο δείκτης του σημαντικότερου χρηματιστηρίου της Ευρωζώνης, του Xetra DAX αλλά και ο CAC 40, δείχνοντας ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι αγορές διόλου… ανώδυνα θα ξεπεράσουν μια ενδεχόμενη… εκτροπή ή μια χρεοκοπία της Ελλάδας!.
Ήδη ο DAX σήμερα έχασε και τις 11.000 μονάδες για πρώτη φορά από τις 20 Φεβρουαρίου του 2015, κινείται δηλαδή ήδη σε χαμηλά 4μήνου!
Μάλιστα, από τα ιστορικά υψηλά των 12.390 μονάδων που ο DAX βρέθηκε στις 12 Απριλίου, χάνει περίπου 1.400 μονάδες!
Σήμερα λοιπόν ο DAX έχει κατέλθει στις 10.969 μονάδες με ισχυρές - για τα δεδομένα του - απώλειες που φτάνουν το 2,04%!
Ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι έχει κατέλθει στις 4.883 μονάδες με νέα πτώση 1,39% σήμερα, ενώ και ο Dow Jones έχει ήδη από την Παρασκευή απολέσει τις 18.000 μονάδες!
Παράλληλα, Ο Eurostoxx 600, ο δείκτης με τις 600 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης έχει κατέλθει στις 384,28 μονάδες με απώλειες 1,31%.
Παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις και «προφητείες» λοιπόν ότι το σύστημα έχει θωρακιστεί και έχει λάβει τα μέτρα του, η εικόνα των αγορών δείχνει ότι ένα ατύχημα με την Ελλάδα θα επηρεάσει καταλυτικά τα πάντα.
Πόσο θα επηρεάσει, πόσο χαμηλά θα στείλει τις αγορές, πόσο θα «γκρεμίσει» περαιτέρω το ευρώ, κανείς δεν μπορεί να το προεξοφλήσει από τώρα.
Και τούτο διότι μιλάμε για αχαρτογράφητα… νερά, δεν υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα χώρας να χρεοκοπείς εντός της Ευρωζώνης και εντός ομοσπονδίας με τόσο ισχυρό νόμισμα.
Βεβαίως, πρώτα και πάνω απ’ όλα δεν είναι οι επιπτώσεις που θα καταγραφούν στις αγορές, αλλά η δυστυχία και η απώλεια που θα υποστούν εκατομμύρια πολίτες στη χώρα μας.
Απώλεια που ίσως «κάψει» το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς και όχι μόνο…


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης