Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Έρχεται η τελική αναμέτρηση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών

MarketWatch: Έρχεται η τελική αναμέτρηση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών
Στη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στις 25 Ιουνίου τοποθετεί την κρίσιμη αναμέτρηση το MarketWatch
Οι τελευταίες συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών κατέρρευσαν, προετοιμάζοντας το έδαφος για την τελική αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο πλευρές, στην οποία το τίμημα θα είναι υψηλό, τονίζει σε δημοσίευμά του το MarketWatch.
Στη συνέχεια επισημαίνει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στοχεύει, ίσως, σε μια πιο ήπια συμφωνία για τη χώρα του, απευθείας με τους ηγέτες της Ευρωζώνης.
Η ταχύτητα με την οποία οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι απέρριψαν τις τελευταίες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης την Κυριακή (14 Ιουνίου), αποκαλώντας τις «ασαφείς και επαναλαμβανόμενες», υποδηλώνει ότι ο κ. Τσίπρας θα τα παίξει όλα για όλα στις 25 Ιουνίου, οπότε και διεξαχθεί στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών.
Αν αποτύχει, προειδοποιεί το δημοσίευμα, η ελληνική χρεοκοπία και η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είναι όλο και πιο πιθανά.
Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων, ενόψει και της αποπληρωμής των ομαδοποιημένων δόσεων στο ΔΝΤ, στις 30 Ιουνίου, εγκυμονεί, επίσης, τον κίνδυνο της επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών, δημιουργώντας μία κατάσταση πέρα από τον έλεγχο της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.
Παράλληλα, η Κομισιόν προειδοποίησε ότι το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένει αγεφύρωτο, προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να προβεί σε ετήσια μεταρρυθμίσεις ύψους 2 δισ. ευρώ.
Η διακοπή των συνομιλιών σηματοδότησε το τέλος μιας ταραγμένης εβδομάδας για την Αθήνα και τους πιστωτές της, καταλήγει το MarketWatch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης