Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of Tokyo Mitsubishi: Αυξάνεται ο κίνδυνος στάσης πληρωμών από την Ελλάδα

Bank of Tokyo Mitsubishi: Αυξάνεται ο κίνδυνος στάσης πληρωμών από την Ελλάδα
Πολλοί βλέπουν το Eurogroup της 18ης Ιουνίου ως την τελευταία ευκαιρία για την επίτευξη μιας συμφωνίας
Την αύξηση του κινδύνου η Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών επισημαίνει σε σημείωμά της η Bank of Tokyo Mitsubishi, στο οποίο επισημαίνει τις εξελίξεις – κλειδιά σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους διεθνείς πιστωτές της.
Η Bank of Tokyo Mitsubishi επισημαίνει ότι οι έλληνες διαπραγματευτές αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν μόλις 45 λεπτά μετά την έναρξή τους, με τον πρόεδρό της Jean Claude Juncker να τις χαρακτηρίζει ως την «τελευταία ευκαιρία» για να υπάρξει μια συμβιβαστική λύση.
Μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με την Κομισιόν, σημείωσε ότι «ενώ υπήρξε κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν στέφθηκαν από επιτυχία καθώς υπάρχει αξιοσημείωτο χάσμα» μεταξύ των δύο πλευρών, που φθάνει στα 2 δισ. ευρώ ανά έτος.
Μάλιστα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, καθώς δεν υπήρχε άλλος χρόνος για την επίτευξη μιας «θετικής εκτίμησης» των ελληνικών προσπαθειών, περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει πλέον να λάβει χώρα στο Eurogroup της 18ης Ιουνίου, μια συνεδρίαση που πολλοί βλέπουν ως την τελευταία ευκαιρία για να υπάρξει μια συμφωνία σχετικά με τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.
Η Bank of Tokyo Mitsubishi επικαλείται τους Financial Times, σύμφωνα με τους οποίους η πιθανότητα μιας συμφωνίας την Πέμπτη είναι μικρή και ότι αυξάνεται η πιθανότητα οι διαπραγματευτές της ζώνης του ευρώ να χρησιμοποιήσουν μια στρατηγική τελεσιγράφου, όπως αυτή που χρησιμοποιήθηκε πριν από δύο χρόνια στην Κύπρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης